AIK närmare SM-guldet – tack vare Badjis kvittering

avDaniel Sörensen, Johannes Hägglund

FOTBOLL

NORRKÖPING/STOCKHOLM. AIK:s väg mot SM-guldet ser plötsligt ännu rakare ut – och det kan man tacka rivalen för.

Djurgården knep en poäng borta mot guldjagande IFK Norrköping

– Det känns såklart lite bittert att tappa poäng, säger ”Pekings” Simon Thern.

Djurgården fick en mardrömsstart mot Norrköping. Andreas Isakssons och Marcus Danielsons gemensamma kommunikationsmiss efter tio minuter gav ”Peking” en tidig ledning.

– Det blev missförstånd mellan mig och ”Mackan” (Marcus Danielson). Jag ska ut och ta den, men då kommer han precis och stöter in bollen. Det är sådant som händer, tyvärr. Ingen rolig start på matchen, säger Andreas Isaksson

– Vi hade det tufft i första halvlek. De är duktiga, men vi kom inte upp i press och var stressade med boll. Det var mycket som inte var bra, säger Isaksson.

Bättrade sig i andra halvleken

I den andra halvleken ändrade Djurgården spelsystem, från 4–3–3 till 4–4–2, – och det fick effekt. Till slut fick man också in kvitteringen genom Aliou Badji, och 1–1 blev också slutresultatet.

– Skönt, för vi har inte inte lyckats komma tillbaka när det gått lite tyngre, men nu kom vi faktiskt tillbaka. Vi har varit för mycket upp och ner, säger Isaksson.

Resultatet gynnade rivalerna

Den delade poängen innebär att Norrköping misslyckades med att ta in på AIK. Med andra ord ”räddade” Djurgården sina bittra rivaler i det allsvenska guldracet.

– I första halvlek gör vi det riktigt bra. Vi borde ha gjort mer än ett mål på det övertaget. Det känns såklart lite bittert att tappa poäng. Vi har inte riktigt haft marginalerna de två sista matcherna, säger Norrköpings mittfältare Simon Thern.

Är det extra tungt poängtapp med tanke på att AIK kryssade?

– Nja. Nej, det skulle jag inte säga. Vi har inte haft spetsen nog för att kunna avgöra de här matcherna, säger Thern.

”Får hjälpa Norrköping”

AIK tappade sin ledning mot Örebro på tilläggstid (1–1 till slut), men leder ändå ligan med åtta poäng när fem omgångar återstår. Norrköping fick se sig passerade av Hammarby som vann med 4–2 mot Brommapojkarna.

I nästa omgång åker Norrköping till Kalmar, medan Djurgården möter serieledande AIK.

– Då får vi hjälpa Norrköping, säger Andreas Isaksson.

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM