Fick lämna – efter märkliga mötet: ”Kunde inte tro det”

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Rafael da Silva lämnade Manchester United 2015.

Nu avslöjar backen hur dåvarande tränaren Louis van Gaal avslutade hans karriär i klubben på en minut – för att sedan ”förklara sig” på sms.

– Jag kunde inte tro det, säger Rafael enligt ESPN.

Rafael da Silva, 27, blev en publikfavorit under sin tid i Manchester United.

Den brasilianske backen vann bland annat tre ligatitlar under sina sju säsonger i klubben, men fick lämna laget 2015 efter att Louis van Gaal tagit över som tränare.

Nu avslöjar Rafael nya detaljer om avskedet.

– När det blev klart att van Gaal skulle ta över var det fyra-fem personer, inklusive spelare, som ringde mig och sa att han inte gillar brasilianska fotbollsspelare. De pekade på vad som hade hänt med Rivaldo i Barcelona, men jag trodde inte på det, säger 27-åringen enligt ESPN.

”Gör mig ledsen”

Rafael startade i sex raka ligamatcher mellan september och oktober 2014, efter att van Gaal tagit över i juli, men skadade sig sedan och var borta i två månader och därefter var han mer eller mindre bortplockad från laget.

I augusti 2015 lämnade han klubben.

– Under sin första säsong i klubben kallade Van Gaal in mig till sitt kontor och sa ”du kan gå”. Mötet varade i en minut. Det var allt. ”Du kan gå”. Det tog tid innan jag lämnade, men när jag väl gjorde det så var jag desperat över att komma därifrån, och det gör mig ledsen för jag älskade allt med Manchester United, säger Rafael.

LÄS VIDARE

”Kunde inte tro det”

Han berättar att han inte gillade van Gaals personlighet. Brassen tar upp ett särskilt minne från tiden i United då han satt i klubbens matsal och blev anklagad av tränaren för att vara respektlös mot honom. Rafael menar att han inte gjort något fel, att han blev arg och ”inte längre stod ut med van Gaal”.

Men det var en annan händelse som fick Rafael att se rött på riktigt.

Ett sms från van Gaal några dagar efter att backen hade lämnat United för Lyon.

– Van Gaal messade mig och sa ”du vet hur fotboll är”. Jag kunde inte tro det. Han pratade inte med mig och sedan messade han mig plötsligt och önskade mig lycka till. Jag var artig och svarade ”tack”, men innerst inne var jag arg, säger Rafael.

Publicerad: