Melodifestivalen

SCHLAGERN PRESENTERAS AV

John Lundvik till final i Melodifestivalen 2018

Publicerad:
Uppdaterad:

MELODIFESTIVALEN

KARLSTAD. John Lundvik och Benjamin Ingrosso går till final i Melodifestivalen 2018.

Den 10 mars tävlar de i Friends arena.

– Jag är överväldigad. Jag grät, säger John Lundvik om finalkänslorna till Nöjesbladet.

SVT satte röstningsrekord i den första delfinalen av Melodifestivalen. Över sex miljoner röster trillade in under kvällen.

John Lundvik, 35, och Benjamin Ingrosso, 20, fick flest röster i årets första deltävling i Karlstad. De går därmed vidare direkt till finalen i Friends arena i Stockholm den 10 mars.

– Gud, hur ska jag kunna sjunga nu liksom, säger en chockad John Lundvik när resultatet ropas ut i direktsändningen.

Men sjöng gjorde han.

– Man kan bara sjunga från hjärtat. Det kändes som att det var ”my turn” från början. Herregud!, säger John Lundvik i Nöjesbladets livesändning.

Drömmen gick i uppfyllelse

För John Lundvik betyder finalplatsen mycket mer än en chans på att bli Sveriges nästa Eurovisionhopp.

– Jag var överväldigad. Jag grät. Jag vet inte vad jag ska säga, det är så mycket känslor. Jag är en ”underdog” i den här tävlingen. Jag får chansen och är i final. Det här är ett jättekliv, för nu tror jag att jag kan kalla mig artist. John är artist.

John Lundvik har tävlat i Melodifestivalen som låtskrivare tidigare, men drömmen har hela tiden varit att även få kalla sig artist, berättar han.

Benjamin: ”Enormt tacksam”

Benjamin Ingrosso tar emot beskedet med glädje. Han studsar runt på golvet i greenroom innan han tar sikte på scenen. I publiken skymtas systern Bianca Ingrosso, som ger honom en stående applåd.

Han har utsetts till storfavorit under veckan. Men själv har Benjamin inte vågat hoppas för mycket.

– Man vet ju inte hur svenska folket tycker. De bildar sin egen uppfattning. Jag vet ju själv hur man är när man sitter hemma, man tycker det här är bra och då orkar man inte rösta. Alla som bara har orkat ta upp luren och rösta på mig är jag enormt tacksam för.

Renaida med ”All the feels” och Sigrid Bernson med ”Patrick Swayze” går till Andra chansen, som hålls i Kristianstad.

Kamferdrops låt kunde ha diskats

Edward Blom, Kikki Danielsson och Kamferdrops slogs ut. Den senare skapade rafflande rubriker bara timmar före direktsändningen – när det stod klart att hennes bidrag ”Solen lever kvar hos dig” riskerade att diskas.

Men om det bidrog till den snöpliga sjätteplatsen låter hon vara osagt.

– Det är ju ett konstigt nummer. Jag kan tänka mig att det tar lite tid att ta in det. Det är en smaksak, men vi är jättenöjda. Det är klar att det har varit en negativ spiral hela dagen, men det är svårt att säga. Jag vet inte, säger hon och utvecklar:

– Det är dumt att gå och vara besviken. Jag är ”happy” ändå.

Men incidenten har inte avskräckt henne från Melodifestivalen. Får hon chansen, ställer hon gärna upp igen och igen.

– Varje år!, säger hon.

Blom och Kikki ratar Mellon

Några som gärna skippar Mellocirkusen framöver är Edward Blom och Kikki Danielsson. Bloms ”Livet på en pinne” nådde en femteplats. Kikkis ”Osby Tennessee” kom sist.

– Jag är inte tillbaka i Mellon, utan det här var mitt sätt att fira mitt jubileum på 40 år. Och var kunde vara bättre att göra det än just här. Jag har ingen ambition att gå och vinna hela Eurovision, säger Kikki Danielsson.

Vem som tar över schlagertronen efter henne låter hon vara osagt.

– Det återstår att se.

Publicerad:

LÄS VIDARE