Avslöjar: ”Honken” till Karlskrona

avDaniel Sörensen, Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Foto: Robert Granström/TT

Johan Holmqvist, 39, kommer allt närmare en comeback.

Enligt uppgifter till Sportbladet är målvaktsveteranen nu klar för Karlskrona. Klubben bekräftade dessa uppgifter under förmiddagen.

Johan Holmqvists hockeyframtid har varit en följetong under säsongen. Brynäs förre guldhjälte har varit klubblös sedan han avslutade förra säsongen med Karlskrona. Han har i stället tränat på egen hand, mestadels med Almtunas målvaktstränare Michael Andreasson.

Brynäs ville ha in Holmqvist som målvaktstränare, men det blev inget den här säsongen. I stället tog Gävleklubben in Fredrik Mikko på konsultbasis.
En stor anledning var att Holmqvist, som fyller 40 år i maj, fortfarande ville ha dörren öppen för spel under avslutningen av säsongen.

Under måndagsmorgonen bekräftade Karlskrona på sin hemsida att Holmqvist gör comeback i klubben. Kontraktet sträcker sig säsongen ut.

– Johan är ju först och främst en bra målvakt, det vet alla. Vi får in massor med rutin och erfarenhet i omklädningsrummet med Johan i laget. Det är en riktigt bra kille även utanför isen och som känner klubben, vilket är en fördel. Jag är jättenöjd med att Johan kommer in i laget, säger KHK:s sportchef Patric Larsson till klubbens hemsida.

Sista detaljerna klara

Karlskrona, Örebro, HV71 och Mora har alla visat intresse för Holmqvist, men det blir alltså en återkomst till Karlskrona för Holmqvist.

Där är han stor publikfavorit efter sina två säsonger i klubben. Första året räddade han mer eller mindre ensam kvar Karlskrona i SHL. Förra säsongen var Holmqvist en stor anledning till att Karlskrona vara nära att nå en slutspelsplats.

Nu är de sista detaljerna klara och Johan Holmqvist kan debutera för sin nya klubb under OS-uppehållet. Första matchen kan bli den 24 februari – mot Brynäs i Gavlerinken.

Lånas ut till Södertälje

I samband med Holmqvists inträde i klubben bekräftar KHK att målvakten Henrik Lundberg går på lån till Södertälje SK.

– Med Honken in i laget behöver vi hålla igång samtliga målvakter och då är detta en bra lösning för alla inblandade. Henke har inte stått på ett tag heller. I första hand gäller lånet en match, säger Patric Larsson.

ARTIKELN HANDLAR OM