Nu är det dags att hylla årets Svenska Hjältar

Av: Sofia Olsson Olsén

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu är det alldeles strax dags för att hylla årets hjältar i vår sprakande tv-sändning från Cirkus i Stockholm.

På måndag den 11 december klockan 20:00 sänds Svenska Hjältar-galan på Aftonbladet och i TV4.

Varje människa besitter en fantastisk kraft. Egentligen handlar det nog bara om att våga välja och att välja det goda, vilket kan låta enkelt.

Men det är inte alltid självklart.

Med vår journalistik och hjältegala – årets gala är den elfte i ordningen – vill vi hylla alla som visat mod och civilkurage. Vi vill uppmärksamma de vardagshjältar som tar ansvar och rycker in när andra bara passerar. Medmänniskor som sätter andras säkerhet framför sin egen, som är oerhört modiga och som vågar berätta sin historia för att hjälpa andra att också våga. Alla förebilder som visar att vi faktiskt kan göra världen till ett bättre ställe.

Om vi gör det tillsammans.
Om vi väljer gott framför ont.

Vi har ett år fyllt av mörker bakom oss. Terror, olyckor, sjukdomar och allmänt elände, men också ett år späckat av historier som ger oss hopp. För mitt i allt elände finns det alltid människor som sticker ut och gör mer för andra än vad som kan förväntas.

Aftonbladet berättar under hela året om medmänniskor som på allvar gör skillnad och nu har Svenska Hjältars jury valt ut hjältar i åtta kategorier till årets gala, hjältar som berört extra mycket.

Jag hoppas att du som jag ser fram emot att få lyssna till, och bli engagerad av, alla dessa fantastiska historier. Av tidigare erfarenhet, och efter att dessutom ha tagit del av årets hjälteinsatser, vet vi att det blir en kväll med skratt och tårar, spänning och hopp. Så vänligen ta fram näsduken och var beredd på att hylla alla våra fantastiska hjältar nu på måndag den 11 december klockan 20:00 – påAftonbladet och TV4.

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury åtta hjältar som prisas på Svenska Hjältar-galan.

Missa inte galan den 11 december 2017 på Aftonbladet.se och TV4!

Nominera din hjälte här nedan!

Publicerad:

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.