Mamman avslöjar: Hela familjen lider

”Sett honom gråta – gör ont när folk säger så”

Foto: tycsports.com, TT

avAndreas Käck

FOTBOLL

”Jag tar inte åt mig av kritiken”, har Lionel Messi sagt.

Det gör han visst – avslöjar hans mamma.

– Vi har sett honom lida och gråta, säger hon.

32 titlar med FC Barcelona.

Fem Ballon d’Or.

Men bara en enda titel med Argentina (OS 2008).

Lionel Messis oförmåga att leda ”La Albiceleste” till framgångar har lett till kritik. Skarp sådan. Men superstjärnan har genomgående hävdat att han inte tar åt sig.

Det gör han visst.

”Är hans stora dröm”

I en öppenhjärtig intervju i argentinska tv-programmet ”Diario de Mariana” avslöjar superstjärnans mamma, Celia Cuccittini, att Messi genom åren blivit ”djupt påverkad” av de negativa skriverierna.

– Vi har sett honom lida och gråta. Hans stora dröm är att vinna VM-guld med Argentina. Han skulle göra vad som helst för att lyckas med det, säger hon.

Messi brände en straff i öppningsmatchen mot Island och blev då, återigen, kritiserad i argentinska medier. Det är kritik som hela familjen tar åt sig av, menar mamma Celia.

– Vi lider av kritiken som Leo får riktad mot sig. När folk säger att han inte brinner för det, att han bara spelar i landslaget för att han ser det som en skyldighet, gör det ont för mig som mamma och för oss som familj. Lyckligtvis finns det många som ändå alltid ger honom kärlek och det betyder väldigt mycket, säger hon.

”Han är taggad”

I dag, torsdag, ställs Argentina mot Kroatien och det lär vara en revanschsugen Leo Messi som kliver ut på planen. Det tror i alla fall lagkamraten Gabriel Mercado.

– Leo är taggad. Han kommer vilja slå tillbaka med full kraft och göra en bra insats, säger han på en presskonferens inför matchen.

LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller

Spelschema fotbolls-VM: Grupp D 00:12
ARTIKELN HANDLAR OM