Här rusar fansen efter Ronaldo-tröjor

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Den nya Ronaldo-tröjan går åt som smör i Juventus supportershoppar. Den här kvartetten har redan införskaffat sina exemplar.
Foto: ISABELLA BONOTTO / AFP
Den nya Ronaldo-tröjan går åt som smör i Juventus supportershoppar. Den här kvartetten har redan införskaffat sina exemplar.

Juan Cuadrado får ursäkta.
Juventus har fått en ny nummer sju – och på onsdagen rusade supportrarna till affärerna för att få tag i en Ronaldo-tröja.
Han presenteras inför hemmapubliken på måndag”, skriver Marca.

Transferbomben slog ner på tisdagen:

Efter nio år i Real Madrid väljer Cristiano Ronaldo att lämna Spanien för Italien och Juventus, där han uppges få en årslön på drygt 300 miljoner kronor.

Övergången väntas skaka om rejält på den internationella fotbollskartan – och samtidigt råder det Ronaldo-feber i Turin.

”Flockades”

På onsdagen rapporterar internationella medier att supportrarna strömmat till butikerna för att köpa portugisens tröja. Hur många som sålts är oklart, men The Sun skriver att Juve-supportrarna har ”flockats” för att köpa tröjan.

Lyckliga supportrar poserade utanför Juventus officiella butik med sina ’Ronaldo 7’-tröjor på onsdagen”, skriver Daily Mail.

Redan innan affären blev klar rapporterades det om att Juve-supportrarna tryckte upp egna tröjor med Ronaldos namn på ryggen.

Även Independent uppmärksammar Ronaldo-febern.

Den brittiska tidningen skriver att anfallaren redan påverkat klubben och pekar på att Juventus aktievärde ökade med 33 procent förra veckan. Även att försäljningen av årskort, som väntades gå trögt efter en prishöjning på 30 procent, ökar.

”Välkommen till bästa laget”

Ronaldo kommer få nummer sju, precis som i Real Madrid och landslaget.

Det betyder att Juan Cuadrado, som har sjuan just nu, får ge upp numret. Den colombianske landslagsstjärnan har ännu inte kommenterat tröjsituationen, men han var en av alla Juve-spelare som välkomnade Ronaldo på sociala medier.

Välkommen till det bästa laget”, skrev Cuadrado.

Enligt Marca kommer Ronaldo att presenteras inför hemmapubliken på Juventus Stadium på måndag.

Publicerad:

LÄS VIDARE