Polis till sjukhus – misstänktes ha utsatts för nervgiftet Novitjok

avJenny Rydberg

En polis i Salisbury misstänktes ha utsatts för nervgiftet Novitjok.

Sjukhuset som polisen vårdades på stängdes ned och ingen fick lämna eller komma in i sjukhuset.

Sent på lördagskvällen stod det klart att polismannen inte hade drabbats av nervgiftet.

Polisen vårdades först på sjukhuset Great Western i Swindon. Sjukhusets akutmottagning stängdes ned och inga patienter fick lämna eller komma in i byggnaden, skriver Salisbury journal.

Enligt Salisbury journal sågs personal på sjukhuset lämna byggnaden i gröna plastoveraller som ska skydda mot farliga kemikalier och ämnen.

1 av 3 | Foto: Jack Taylor / Getty Images Europe
Salisbury District Hospital, dit polisen har förts.

Hade inte drabbats

Polismannen fördes sedan till ett sjukhus i Salisbury där de, enligt en talesperson för sjukhuset i Swindon, har bättre möjlighet att utföra lämpliga tester.

Sent under lördagskvällen stod det klart att polismannen inte hade förgiftats av Novitjok.

– Vi är glada att kunna bekräfta att den person som sökte medicinsk rådgivning på Salisbury district hospital i samband med händelsen i Amnesbury har undersökts och konstaterats inte vara drabbad, skriver den lokala polisen på Twitter.

Flera förgiftade sedan tidigare

I fredags förgiftades ett par i Amnesbury av nervgiftet Novitjok. Det är samma gift som ex-spionen Sergej Skripal och hans dotter Julia förgiftades av i Salisbury i början av mars i år. Amnesbury ligger ungefär en mil från Salisbury.

På sjukhuset i Swindon försöker man lugna oroliga medborgare.

– Salisbury district hospital har tagit emot ett antal personer som har haft hälsoproblem sedan den här incidenten startade och ingen av dem har behövt läkarvård, säger en talesperson för sjukhuset i Salisbury.

ARTIKELN HANDLAR OM

Nervgifter