Pärson missnöjd trea

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. Det positiva först, ännu en pallplats för Anja Pärson under den näst sista tävlingshelgen före Vancouver. Det negativa - det blev "bara" en tredje plats och långt bakom omöjliga Lindsey Vonn, USA.

I favoritbacken i italienska Cortina d'ampezzo tog Pärson säsongens fjärde pallplats, den här gången gav det dock mest utslagna armar och huvudskakning i målfållan.

– Det kändes bara konstigt hela vägen. Vid ett par ställen kändes det som att jag skulle hamna i nätet, så jag försökte bara ta mig ner, sade Pärson enligt Expressen på nätet.

Vonn vann

Kort sagt, den här gången var Anja Pärson långt ifrån nöjd trots pallplatsen. I mål var hon 74 hundradelar efter amerikanskan Lindsey Vonn som varit fullständigt överlägsen under hela världscupssäsongen och därmed tog sin andra raka seger i super-G. Mer överraskande var att schweiziskan Fabienne Suter klämde sig in mellan Pärson och Vonn. Suter hade lägre hastighet till förmån för en bättre linje, det gav i mål sju hundradelars försprång till svenskan

TT

Publicerad: