”Vem är han? Har ni hört talas om honom?”

Publicerad:

FOTBOLL

Norska domaren slaktas i Italien efter semifinalen

Svein Oddvar Moen får tung kritik. Foto: AP/ALASTAIR GRANT
Svein Oddvar Moen får tung kritik. Foto: AP/ALASTAIR GRANT

Norske domaren Svein Oddvar Moen och hans domarteam hade en tung afton i Europa League i går kväll.

Och han får veta att han lever i en lång harang signerad Napoli-presidenten Aurelio De Laurentiis.

– Vi fick Moen. Vem är han? Har ni någonsin hört talas om honom? Är han viktig? Är han ens kvalificerad?

Det var besvikelse hos Napoli i går kväll när det italienska storlaget endast lyckades få 1-1 hemma mot ukrainska Dnipro i den första av Europa League-semifinalerna.

Men ukrainarnas kvittering till 1-1 i den 81:a minuten skulle aldrig ha godkänts. Både målskytten och den Dnipro-spelare som skarvade bollen vidare stod i klar offside-position – något som det norska domarteamet, lett av Svein Oddvar Moen, helt missade.

”Jag är rasande”

Dnipro har i och med 1-1-resultatet ett utmärkt utgångsläge inför returmötet om en vecka – och Napoli-presidenten Aurelio De Laurentiis är rasande på den norska domaren.

– Jag är rasande, det var offside. De vill ge en turnering som är värdelös tyngd. Vi spelar bara för att det ger oss en chans att kvalificera oss till Champions League i slutändan. Det går inte att utnämna sex domare som inte kan hantera en match till en semifinal. Platini har gjort ett katastrofalt intryck. Han kommer att tänka på det i sitt mörka kontor i Nyon, säger De Laurentiis enligt football-italia.

”Gillar inte att bli lurad”

Napoli-pampen antyder även att Uefa helst ser spanska lag i finalen, och att Napoli kan ha missgynnats.

– Jag kan inte kritisera mina grabbar eftersom de gav allt. Men om Dnipro har domaren på sin sida så betyder det att Napoli irriterar en del och att Europa League måste gå till Spanien och Sevilla igen. Men säg bara att det är vad ni vill ha så kliver vi åt sidan, eftersom vi inte gillar att bli lurade, säger De Laurentiis.

Den långa harangen avslutas med ännu ett hugg mot den norske domaren, som i De Laurentiis värld inte håller på den här nivån.

– Platini hade kunnat organisera domarbiten bättre. Jag såg Nicola Rizzoli i Champions League häromdagen, medan vi fick Moen. Vem är han? Har ni någonsin hört talas om honom? Är han viktig? Är han ens kvalificerad?

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.