”Det är jätteroligt, helt fantastiskt...”

avChristoffer Wickman, Minimedia

TRAV

Sandra Svensson och hockeyproffset Tony Mårtensson väntar en liten flicka

Foto: Kanal75/Magnus Wenman
Sandra Svensson och Tony Mårtensson

Travkusken Sandra Svensson, 28, får lägga karriären på is.

Anledningen: hon och pojkvännen, hockeyproffset Tony Mårtensson, väntar barn.

– Det är jätteroligt, helt fantastiskt, säger Sandra Svensson till Trav365.

I tisdags vann travlärlingen Sandra Svensson lopp med Rapide le Tour på Romme.

Det sista loppet som hon kommer att köra på länge.

Tillsammans med hockeyproffset Tony Mårtensson väntar Sandra Svensson barn – en liten flicka, som beräknas komma i september, det avslöjar Travexpressen.

”Inte riskera något”

– Det är jätteroligt, helt fantastiskt. Jag skulle kört mitt sista travlopp för två veckor sedan, men lyckades övertala dem om att köra på Romme i tisdags. Nu lägger jag dressen på hyllan, i varje fall för ett tag, säger Svensson till Trav365.

Hur känns det att lägga dressen på hyllan?

– Det är jobbigt och tråkigt, så klart. Men jag vill givetvis inte riskera något, och jag skulle aldrig förlåta mig själv om någonting hände.

Talangens sista travlopp på obestämd tid slutade alltså med seger, och pojkvännen Tony Mårtensson är med och deläger Rapide le Tour. I år har Sandra Svensson, som jobbar hos proffstränaren Fredrik B Larsson, ”bara” kört 42 travlopp och vunnit två av dessa. Åren 2011 till 2013 körde hon betydligt mer och körde då in runt 1,5 miljon kronor per säsong.

”Flytta till Schweiz”

Sandra Svensson har de senaste åren pendlat mellan Stockholm och St Petersburg i Ryssland där pojkvännen Tony Mårtensson spelat i den ryska hockeyligan KHL. Nu bär flyttlaset av mot Schweiz, där Tony skrivit på för storklubben Lugano.

– Jag kommer att flytta med till Schweiz, i varje fall till en början. Den sista tiden av graviditeten och den första tiden efter förlossningen vill man vara tillsammans. Det här är en sådan stor grej att gå igenom vart man än är, och det är klart att föda barn i ett annat land med ett annat språk gör det snäppet svårare, men så är livet, skrattar Sandra.

Vad säger Tony?

– Han är lika glad som jag, och ser fram emot det här lika mycket. Det ska bli helt fantastiskt att bli föräldrar, säger Sandra Svensson.

Sandra Svensson och Tony Mårtensson bygger just nu hus i Sigtuna, som beräknas stå klart vår/sommar 2016