Chelseas krismöte med Mourinho

avRasmus Senator

Publicerad:

Managerns tid i Chelsea hänger på en tunn lina

Foto: BPI

"Du har en vecka på dig att rädda ditt jobb".
Det var Roman Abramovich ord till José Mourinho efter gårdagens 1-3 förlust mot Liverpool enligt The Sun.

José Mourinhos position som manager blir allt mer ifrågasatt efter Chelseas andra raka förlust i ligan.

Enligt en källa i klubben ska klubbens ägare Roman Abramovich haft ett krismöte med Mourinho bara timmar efter förlusten, där han fått besked om att han har en vecka på sig att rädda sitt jobb.

"Får ingen respekt"

Abramovich var själv inte på plats på Stamford Bridge under matchen mot Liverpool, men enligt klubbens senaste förtroendeomröstning ska Mourinhos plats på bänken vara säker för nu.

Efter förlusten vägrade portugisen svara på frågor och på presskonferensen konstaterade han att han inte kände sig pressad att få sparken.

– Nej det gör jag inte. Jag tvivlar inte på mina spelare och det var inte många individuella prestationer som var dåliga i dag (läs i går). Jag har flera spelare som är riktigt ledsna i omklädningsrummet och de får inte den respekten de förtjänar från supportrarna, säger han.

Nära nedflyttning

Chelsea har bara lyckats ta tre segrar utspridda över tre månader i årets Premier League. Förra årets mästare ligger på en 15:e plats i ligan, endast fyra poäng från en nedflyttingsplats.

Chelsea spelar härnäst mot Dynamo Kiev i Champions League och den kommande helgen mot Stoke borta i ligan. Två matcher som mycket möjligt kan bli Mourinhos sista som tränare i klubben.

– Det är så klart att jag lider med honom men sådana här saker är normala i fotbollen. Han är en av världens bästa tränare och Chelsea kan vända det här. De måste göra det och kommer göra det, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp om sin tränarrival till The Guardian.

Publicerad: