Premiär: Här är VW Tiguan GTE Active

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 6

Volkswagen

Sugen på en laddhybrid som kan tackla terräng?

Då ska du kolla in Volkswagns Tiguan GTE Active.

Bilen är en del av jättens hybridoffensiv och redan i höst ska den sättas i produktion.

I dag öppnar den stora bilmässan i Detroit, men redan under söndagen så tjuvstartade en del biltillverke genom att visa upp sina nyheter.

Och här är VW:s premiär som ska flytta fokus från dieselskandalen.

Bilen, ett hybridkoncept kallat Tiguan GTE Active visar hur produktionsbilen som släpps i höst kan te sig. Räkna dock med att den bilen blir något tamare i designen.

Tre motorer

Konceptet använder samma hybridsystem som Golf GTE, men det har modifierats något.

Detta gör att bilen kan antingen köras som fram-, bak- eller fyrhjulsdriven – beroende på situation.

Detta tack vare att förbränningsmotorn kombineras med dubbla elmotorer, en fram och en bak. Totalt sett så har hela systemet 225 hästkrafter och 500 Nm i vridmoment. För den som gillar att köra sportigt innebär det en acceleration 0-100 på 6,4 sekunder – och de som gillar att snåla så ska bilen klara sig på 0,3 liter bensin/mil. PÅ enbart el ska man klara sig 32 kilometer, men tillsammans med en full tank kommer man nästan 100 mil (933 km).

Terräng-tufft utseende

Men förutom att ge lite inblick i drivlinan förevisar det nya konceptet även hur off-road-designen på crossovern kan se ut. Tiguan GTE Active har nya stötfångare kompletterade med rejäla hasplåtar, även plastelementen som klär hjulhusen är rejält tilltagna och man har även satt på en ljusramp på taket.

Markfrigången har ökats 4,5 centimeter och tack vare bättre rampvinklar ska nu Tiguan-versionen klara rejält tuff terräng.

Hur mycket av detta som behålls när bilen sätts i produktion återstår att se.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM MIN BIL