Kunglig semester

NYHETER

Här kan du träffa på kungligheterna under semestern

1 av 5 | Foto: Jenny Alexandersson
Acktjära torp vid Ockelbo.

I dag är det Kronprinsessan Victorias födelsedag och det firar kungafamiljen traditionsenligt på Öland. Efter det tar kungafamiljen semester i juli och augusti. Här hittar du dem då.

Kungabarnen tar varje år semester från början av juli och en bit in i augusti. Så även i år. För nyförlovade kronprinsessan Victoria och hennes Daniel Westling blir årets semester lite annorlunda. Eftersom han just har genomgått en njurtransplantation så är han extremt känslig för infektioner och kan inte vistas bland människor eller flyga. Där för har paret ställt in sina planerade sommarresor och gör i år som vi andra – semestrar hemma i sommar–Sverige.

Störst chans att träffa på det semestrande kungliga paret, är på Solliden eller promenerandes ute på Allvaret på Öland. Eller möjligen i den lilla orten Acktjära som ligger i närheten av Daniel Westlings hemort Ockelbo. Där finns ett torp som tillhör hans föräldrar Olle och Eva Westling och där har Victoria och Daniel en egen stuga.

Madeleine och Jonas

Prinsessan Madeleine och hennes Jonas Bergström ska också njuta av semester hemma i Sverige. De inleder ledigheten på Solliden på Öland där de firar kronprinsessans födelsedag tillsammans med resten av kungafamiljen, sedan drar de vidare till Torekov på Bjärehalvön i Skåne. Där har Jonas Bergströms föräldrar en stor sommarstuga som paret brukar låna. I den idylliska lilla orten i Båstads kommun, semestrar också en hel del av Sveriges allra rikaste.

Carl-Philip

Prinsen gjorde nyligen rubriker när han sågs festa loss på Tennisveckan i Båstad. Carl-Philip spenderar sin första sommar som singel på tio år och verkar agera därefter.

Minimedia