Sunnivas föräldrar: ”Saknaden är stor”

avJosefin Silverberg

I ett brev till norska Dagbladet skriver Sunniva Ødegårds föräldrar om saknaden efter dottern.

Föräldrarna tackar alla som hjälper dem igenom sorgen.

Vi tycker att det är tragiskt att en ung man härifrån är misstänkt för mordet och tänker också på hur hans föräldrar har det nu”.

13-åriga Sunniva Ødegård hittades död i söndags, ett hundratal meter från sitt hem i Varhaug söder om Stavanger.

Hon var på väg hem från en kompis och pratade i telefon med sin pojkvän när samtalet plötsligt bröts.

”Saknaden och sorgen är stark”

Nu skriver den norska tonårsflickans föräldrar om sorgen som de går igenom efter att dottern hittades död.

När Sunniva inte kom hem letade hennes pappa efter henne i samhället. Han var förbi Mix-kiosken i Varhaug, som är en samlingsplats för tonåringar. Förbi den kiosken såg ett par ungdomar den 17-åring som misstänks för mordet cykla förbi i hög fart kvällen då Sunniva dog.

1 av 5 | Foto: Carina Johansen / TT NYHETSBYRÅN
Norska staden Varhaug är i sorg efter att 13-åriga Sunniva Ødegård hittades mördad.

”Sunniva var en sprudlande och glad flicka. Hon var social och gillade att umgås med vänner. Hon fick ofta besök och det var vanligt att hon samlade sina vänner i huset. Sunniva var duktig i skolan och hade bra betyg”, skriver föräldrarna i i uttalandet som publicerats i norska Dagbladet.

”Tänker på hans föräldrar”

”Sorgen efter Sunniva är väldigt stark och det går väldigt upp och ner. Saknaden och sorgen blir extra stark när vi ensamma tänker på allt som hänt. Vi håller oss mycket hemma och får besök av vänner och familj”, fortsätter föräldrarna som tackar för de stöd de mottagit från vänner, kommunens stödteam, polisen och de frivilliga som letat efter deras dotter när hon försvann.

”Även om vi fått en del svar på vad som har hänt hoppas vi på att den fortsatta utredningen till slut ger oss alla svar på vad som hände Sunniva natten till måndag 30 juli.

Vi tycker att det är tragiskt att det är en ung man härifrån som är misstänkt för mordet och tänker på hur hans föräldrar har det”.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Norge