Efterlyst och Aftonbladet i stort samarbete

avAftonbladet

Aftonbladet och Efterlyst inleder ett samarbete för att skapa den nya tidens krimbevakning.

Med Aftonbladets digitala kraft och Efterlysts starka journalistik kommer ännu fler brott att kunna klaras upp.

– Med det här samarbetet blir vi ständigt aktuella och kan löpande rapportera om pågående brottslighet. Vi kommer också att bli ännu mer effektiva i att lösa brott, säger Hasse Aro, programledare för Efterlyst.

När Efterlyst och Hasse Aro återvänder till TV3 i höst sker det i samarbete med Aftonbladet. Redaktionerna kommer att jobba tillsammans för att ge tittare och läsare Sveriges mest angelägna kriminaljournalistik.

Foto: MAGNUS SANDBERG
Aftonbladet och Efterlyst med programledaren Hasse Aro inleder samarbete.

Programmet livesänds i TV3, samt på Viafree och Viaplay, på torsdagar klockan 20, med start den 30 augusti. Efterlysningar, nyheter och inslag från redaktionen kommer löpande att presenteras på aftonbladet.se och i Aftonbladet under veckorna.

Ännu effektivare

Redaktionerna jobbar tätt och programledare Hasse Aro har redan sett fördelar med samarbetet.

– Efterlyst får tillgång till den kompetens och information som Aftonbladet sitter på och Aftonbladet kommer att ha nytta av den erfarenhet och tv-kunnande som Efterlyst-redaktionen har, säger han.

Efterlyst har en lång tradition av att inte bara rapportera om brott utan att också lösa dem. Med Aftonbladets räckvidd på 3,5 miljoner dagliga unika användare är förhoppningen att  ännu fler brott ska klaras upp.

– Med det här samarbetet blir vi ständigt aktuella och kan löpande rapportera om pågående brottslighet. Vi kommer också att bli ännu mer effektiva, säger Hasse Aro.

Foto: Magnus Wennman
Aftonbladets publisher Lena K Samuelsson.

Varje torsdag kommer Hasse Aro också att medverka i Aftonbladets morgonshow AB Morgon som sänds på aftonbladet.se och i TV3. Där kommer han diskutera aktuella krimfall och ge en försmak av kvällens sändning.

– Det känns väldigt kul att vi kan samarbeta med ett så klassiskt kriminalmagasin som Efterlyst. Den här typen av samarbeten gynnar båda parter. Aftonbladet får tillgång till ett unikt material och Efterlyst får en ännu större spridning på det högkvalitativa innehåll de producerar, säger Aftonbladets publisher Lena K Samuelsson.

Efterlyst produceras av det fristående produktionsbolaget Alaska.

ARTIKELN HANDLAR OM