”De är mindre värda än pizzan vi äter”

Zlatan om varför han fortsätter, när han slutar och orden till ligachefen: Ville att jag skulle vara ärlig

avPatrik Brenning

Efter ankomsten till MLS bjöds Zlatan Ibrahimovic in till en lunch med ligachefen Don Garber.

Svensken ombeds vara ärlig – och höll vad han lovade.

– Jag sa att era bonusarna inte är värda mer än tryffelpizzan vi åt, säger Zlatan i podcasten Planet Fútbol.

37-årige Zlatan Ibrahimovic förbereder sig för sin andra säsong i den amerikanska fotbollsligan MLS. I podcasten Planet Fútbol berättar svensken varför han fortsätter och när han kommer att sluta spela fotboll.

”Då är det över”

– Jag vill vinna. Jag lämnar inte förrän jag vunnit, säger Zlatan om varför han förlängde karriären med Galaxy och fortsätter om när han kommer lägga skorna på hyllan:

– Om du inte tycker jag är bra nog, om du tycker jag är dålig eller att jag inte presterar, då är det här vårt sista möte. Då är det över. Jag vill inte vara spelaren som spelar för vad jag gjort tidigare. Jag lever för framtiden och nuet.

Nuet och framtiden är, i alla fall för tillfället, i LA Galaxy och MLS. Innan ankomsten till USA lovade Ibrahimovic Galaxys ledning att ”komma för att hjälpa och inte ta över” vilket även kommit att inkludera hela ligan.

”De vill ha kontroll”

I podcasten berättar Zlatan om en lunch med ligachefen Don Garber som bad om svenskens råd inför framtiden. Garber instruerade också 37-åringen att vara ärlig – en önskan som slog in när Zlatan kom in på ligans ekonomiska regler med strikta budgetar och lönetak.

– Jag sa åt honom att om de öppnar upp det så kommer fotbollen växa tio gånger snabbare. Men de vill ha kontroll på det och inte få några komplicerade situationer. De är bra människor som vill förbättra det, säger Zlatan och fortsätter:

– Men vi pratade om allt. Jag minns inte allt men jag minns att jag sa att era bonusarna inte är värda mer än tryffelpizzan vi åt. Han ville att jag skulle vara ärlig.

1 av 2 | Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM