Här firar ”Soldoktorn” 60-årsdagen – i solen

avMathilde Albinsson

I dag fyller Mikael ”Soldoktorn” Sandström 60 år.

Och visst firar han med att bättra på solbrännan.

– Jag sitter i tropisk värme, strålande sol och är helt själv, säger han till Nöjesbladet.

Mikael Sandström, mer känd som ”Soldoktorn”, jubilerar i dag. Hela Sveriges tv-doktor fyller nämligen 60 år.

Han tillbringar dagen på ön Flatholmen som ligger utanför Tjörn i västkusten. Firar gör han med skaldjur och bubbel – och i ensamhet. Men det bekommer honom inte särskilt mycket.

– Jag sitter i tropisk värme, strålande sol och är helt själv. Jag tycker det är ganska okej. Skälet är att min son gifter sig på lördag och släktmässigt är det stort fokus på det. Han bor i Skåne och det passade inte för dem att resa och så just nu, så jag prioriterar bröllopet före min egen högtid. Men jag är inte ledsen för det!

Firar i solen

Mikael Sandström har blivit ett populärt inslag i TV4:s ”Nyhetsmorgon”, där han återkommande pratar om till exempel sjukdomar eller olika behandlingar. Hans ständiga solbränna har gett upphov till hans alias ”Soldoktorn”. Och givetvis firar Mikael Sandström sina 60 i just solen.

– Ja, det gör jag faktiskt, säger han med ett skratt.

– Jag är inte så rädd, jag tycker ju att livet ska levas! Det var någon som skrev ”jag kan inte sitta i solen för jag är livrädd för malignt melanom”, då svarade jag: ”sätt dig och njut i skuggan då, lev inte livrädd”.

Grattas av Tilde och Jihde

Hans vapendragare från ”Nyhetsmorgon” har ringt och gratulerat: Tilde de Paula Eby, Peter Jihde och Sebastian von Sivers Haage.

– Det har gjort mig väldigt glad. Och så har jag pratat med min gamla mamma, som är 90.

1 av 2 | Foto: Privat
Mikael ”Soldoktorn” Sandström firar på västkusten.

Och fler gratulationer trillar in på sociala medier. På Instagram tackar han för alla som har hört av sig.

”Kära rara vänner! Tack för alla gratulationer. Glöm aldrig – det är NU som gäller. Det är VÅR stund på jorden . Många kärleksfulla kramar från mig”, skriver han till en bild på sig själv i solstolen, där han höjer glaset mot kameran.

”Ser inte fram emot pensionen ett jävla skit”

– Jag reflekterar lite över vår stund på jorden, men det är ingen åldersnoja och det är inte något sorgligt i det. Men jag trodde det inte skulle kännas något alls att fylla 60. Jag gick upp i morse och gick och badade, men sedan fick jag sådana här stora tankar. Det blev ändå lite viktigt på något sätt. Det jag inte riktigt tycker om är att på 50- och 60-årsdagar ska man summera vad man har åstadkommit. Livet är plan B, C och D, men aldrig A, säger Mikael Sandström som har massa planer för framtiden.

Först ska han fortsätta fira sig själv. Han ska åka båt och fortsätta njuta av vädret. Sen blir det lax och räkor till födelsedagsmiddag innan dagen avrundas hos ett par grannar. Men sen har han en del nytt på gång, berättar han.

– Jag vill utöka mitt arbete på TV4. Det hoppas jag också att jag ska. Sen kan jag inte säga mer. Jag måste vara lite hemlig, men det är saker på gång och det tycker jag är kul. Jag ser inte fram emot pensionen ett jävla skit.

ARTIKELN HANDLAR OM