”Vi är bara människor”

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

John Alvbåge om mötet med AIK: ”Får se hur vi tacklar det”

Foto: ”DET VAR EN CHOCK” IFK Göteborgs målvakt John Alvbåge berättar om känslorna efter beskedet om att Ivan Turina avlidit.

GÖTEBORG. John Alvbåge har skickat blommor till Ivan Turinas familj, spelarna

i IFK Göteborg har pratat ut med varandra om den tragiska händelsen.

Men hur starka reaktionerna blir i kväll när det möter det drabbade AIK vet de inte.

– Vi får se hur vi tacklar detta som lag och individuellt. I en strikt robotvärld ska man ta bort känslor och bara spela, men vi är människor, säger målvakten John Alvbåge.

Det var en träning med stort fokus på Kamratgården under gårdagseftermiddagen.

Matchen mot AIK är en av säsongens svåraste och största bortamatcher, men den här gången är det inte som vanligt.

Det är en matchinramning och en ingång till matchen som påverkat även spelarna i IFK Göteborg starkt.

”Snurrat i huvudet”

IFK Göteborgs målvakt John Alvbåge är far till tre barn. Han och hans hustru Lisa har skickat blommor till avlidne AIK-målvakten Ivan Turinas gravida hustru Senka, som är mor till parets två döttrar.

– Det har snurrat i huvudet sedan det hände, jag har haft det i bakhuvudet i och med att det är så äkta. Det kunde varit vem som helst. Det är en målvakt i allsvenskan, en småbarnsförälder – det är klart att det blir nära. Det var känslosamt när jag fick reda på det, berättar John Alvbåge.

Det har påverkat dig djupt?

– Ja det har det väl gjort. Det var en chock, det går inte att beskriva.

Spelarna i IFK blev informerade om den tragiska händelsen i torsdags morse inför träningen. De har talat med varandra i informella grupper, men hur de kommer att reagera och agera i kväll när matchen spelas vet de inte.

– Jag vet inte, jag har aldrig varit med om en sådan här händelse. Man kan inte svara på det. Man får ta det som det kommer, det är känsligt. Huvudet är 70-80 procent av ens kapacitet på planen så man vet inte hur de ska tackla situationen heller, säger John Alvbåge.

”Stötta och hjälpa”

Lagkapten Tobias Hysén:

– Det kanske blir en smärre chock för oss också när vi kommer dit och får se motståndarna och deras reaktioner. Det kommer nog bli jobbigt för oss också, det kommer att kännas mer när vi är på plats.

– Vi kommer respektera det som händer, fram till matchstart ska vi stötta och hjälpa så mycket det går. Det är svårt att göra så mycket, men har man en AIK:are bredvid sig under ceremonien kan man väl lägga en arm runt honom, man är inte mer än människa, säger Tobias Hysén.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.