Pressträff om nya skandalen

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Sverigedemokraterna har gjort en kovänding och tagit tillbaka det pressmeddelande där man slog fast att riksdagsledamoten Lars Isovaara ”utsatts för en grov stöld”.

Och på en presskonferens i dag meddelade Jimmie Åkesson att Lars Isovaara lämnar samtliga uppdrag, och därmed även lämnar sin riksdagsplats.

I går skickade Sverigedemokraterna ut ett pressmeddelande där man slog fast att ”Sverige­demokraternas riksdags­ledamot Lars Isovaara i närheten av riksdagshuset utsatts för en grov stöld av två okända personer med invandrarbakgrund”.

Isovaara lämnar riksdagen

Men sedan den ”stulna” väskan hittats på den restaurang som Isovaara besökt tidigare under kvällen kovänder nu partiet i frågan – och drar tillbaka pressmeddelandet helt och hållet.

På en presskonferens i dag meddelade Jimmie Åkesson att Isovaara lämnar samtliga uppdrag.

– Vi vet inte vad som sagts i detalj här, men vi anser att den här händelsen är så allvarlig att Lars Isovaara inte kan sitta kvar, säger Jimmie Åkesson.

Problematiskt med ersättare

Enligt TT kan partiet få stora problem om Lars Isovaara tvingas lämna partiet, och även väljer att lämna riksdagen.

Då ersätts han av nämligen av Östergötlands distriktsordförande Markus Wiechel, 24, som tidigare dömts för förtal.

Nästa ersättare, om ytterligare en riksdagsledamot skulle lämna partiet är Anna Hagwall, 59. Hon var tidigare vice ordförande i partiet, men petades 2009.

Publicerad: