Tre personer döda i Södertälje

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 7

NYHETER

Två kvinnor och en man har hittats döda i en lägenhet i Södertälje.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har de skjutits till döds.

Polisen har inlett en förundersökning gällande mord.

– Det var ett jävla liv. De bråkade och slogs med varandra, säger en granne.

Polis och ambulans kallades till en lägenhet i området Brunnsäng i Södertälje efter ett larm om ett bråk.

På plats hittades tre döda personer - en man i 45-årsåldern och två kvinnor i 50- respektive 25-årsåldern. De döda kvinnorna var mor och dotter, enligt en poliskälla till Aftonbladet.

Polisen har inlett en förundersökning om mord. Enligt Aftonbladets uppgiftslämnare, med insyn i utredningen har ett skjutvapen hittats i lägenheten. Vapnet ska ha varit gömt under en soffa och hittats av patrullen på plats.

Tidigare utsatt för misshandel

Polisen har inte gripit någon för morden.

– Vi jobbar fortfarande med ärendet, säger Lars Källgren, stationsbefäl vid polisen i Södertälje.

– Vi jobbar förutsättningslöst och det pågår fortfarande en teknisk undersökning. Vi är väldigt intresserade av att komma i kontakt med människor som kan ha sett eller hört någonting, säger Dana Karim, stationsbefäl i Södertälje

Enligt uppgifter till Aftonbladet har en av de döda kvinnorna tidigare utsatts för misshandel och varit målsägare i en rättegång. Kvinnan har skyddade personuppgifter. De andra dödsoffren var även vittnen i misshandelsfallet.

Förundersökning om mord

Polisen bekräftar på sin hemsida att tre personer hittats döda i lägenheten.

– Vi har inlett en förundersökning gällande mord. Exakt vad som har inträffat utreder vi nu. Vi har ett antal patruller i området och följer upp all information vi får in, säger Ulf Lindgren, talesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen vill inte bekräfta kön eller på offren. Inte heller vilket vapen som använts.

Grannen: De bråkade och slogs

Polisen har enligt uppgifter till Aftonbladet tagit in flera personer till förhör.

Enligt polisen är 5-10 polispatruller på plats. Ett vittne berättar för tidningen att det har hörts en dov smäll från huset.

Larmet kom till polisen strax efter 14-tiden.

– Vi fick det med anledning av att det pågick något bråk i en bostad där. Det är anledning till att vi är på plats, jag har ingen mer information om hur allvarligt det här är, säger Ulf Lindgren.

– Det var ett jävla liv. De bråkade och slogs med varandra, säger en granne.

Han fortsätter:

– Det hände ganska snabbt och sedan blev det tyst. Så uppfattade jag det.

Sju trippelmord sedan 1981

11 maj 2010: Ragnar Nilsson, 21, hugger ihjäl sina småsyskon, 15 och 12 år gamla, med en kniv. Han gömmer kropparna under sin säng i källaren i villan i Härnösand. Sen sätter han sig på altanen och väntar på sin styvpappa med en yxa i handen. När styvpappan kommer hem hugger Ragnar honom så många gånger med yxan att polisen har svårt att identifiera kroppen.

29 januari 2001: Roger Karlsson slår ihjäl sin ex-flickvän med en sten på Albatross golfklubb utanför Göteborg. Några dagar senare hugger han ihjäl en annan ex-flickvän med en yxa. Innan han grips hinner han hugga ihjäl en krögare med samma yxa.

21 januari 2000: En 47-årig man sköt sina 10- och 13-åriga söner och sin före detta fru med ett jaktgevär i Skoghall utanför Karlstad. Han sköt också familjens hund – sedan sköt han sig själv. Paret separerade bara några veckor innan morden.

27 september 1999: Ricard Nilsson annonserade ut sin bil till försäljning. Han bestämde träff med Christer Salomon-Sörensen på en rastplats utanför Klippan i Skåne. Ricard hade planerat att råna Christer – men när Christer kom till platsen tillsammans med sin pappan och pappans vän slutade det i stället med ett trippelmord. Ricard sköt alla tre i huvudet med en pistol.

22 september 1988: Under ett lägenhetsbråk i Tumba mördade Tommy Alexandersson lägenhetsinnehavaren med en slaktarkniv. Senare mördade han också dennes far och en kvinnlig bekant.

Morden begicks medan Tommy Alexandersson väntade på att Svea hovrätt skulle pröva tingsrättens friande dom av ett dubbelmord han misstänktes för.

3 juli 1988: Den då 22-årige Juha Valjakkala stal en cykel i västerbottniska Åmsele. Han blev påkommen av ägaren Sten Nilsson och hans 15-årige son Fredrik. De följde efter honom till kyrkogården – där Valjakkala sköt dem med ett hagelgevär. När Stens fru Ewa kom för att leta efter sin familj skar han halsen av henne.

22 januari 1981: Maria Freund, 33, och hennes 16- och 5-åriga barn hittades mördade i familjens lägenhet i Malmö. De hade slagits ihjäl med ett trubbigt föremål. Barnens pappa efterlystes för morden men dödförklarades senare.

Publicerad: