Krävde klausul – ifall stjärnan dör

PSG avslöjade av läckta dokument

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

PSG vann dragkampen om Kylian Mbappé.

Nu kommer läckta dokument som avslöjar spelet bakom värvningen.

Bland annat att PSG ville skriva in en ”dödsklausul”.

Tidigare i veckan kom nya läckor från ”Football Leaks”.

Bland annat har man kommit över dokument som avslöjar spelet bakom kulisserna i en av världsfotbollens mest uppmärksammade övergångar – PSG:s värvning av Kylian Mbappé.

I onsdags kunde tyska Der Spiegel rapportera att Mbappé, som då var 18 år gammal, krävde närmare 600 miljoner kronor i lön över en femårsperiod, samt gratis tillgång till ett privatjet 50 timmar om året.

Ville ha ”dödsklausul”

Nu publicerar franska Mediaset nya detaljer om förhandlingarna mellan PSG och Monaco. Bland annat kan man avslöja att det inte var PSG som kom med idén att genomföra affären som ett lån med en obligatorisk köpoption, utan att det var Monaco som föreslog den lösningen – för att slippa betala skatt.

PSG sportchef Antero Henrique ska då ha ställt flera krav. Bland annat ska han ha begärt att få igenom – en ”dödsklausul”.

”Om Mbappé skulle ådra sig en allvarlig skada under låneperioden, eller dö, så skulle Monaco inte få några pengar”, skriver Mediaset, enligt Get French Football News.

Kostade 1,85 miljarder

Henrique fick dock inte igenom sitt krav.

Parterna kom till slut överens om att PSG skulle betala 30 miljoner euro direkt, sedan 115 miljoner euro i tre olika betalningar fram till 2020, samt ytterligare en bonus på 35 miljoner euro.

Mbappé kostade alltså totalt 180 miljoner euro - cirka 1,85 miljarder kronor.

Foto: TT / GETTY IMAGES
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.