Skellefteå AIK

SAIK-talangen missar JVM

avJonathan Nilsson

Skellefteå AIK-forwarden Jonatan Berggren var aktuell för Junior-VM.

Nu meddelar klubben att en ryggskada håller honom borta från spel i tre månader.

– Det är givetvis jättetråkigt, men Jonte behöver inte genomgå någon operation, säger Skellefteås läkare Erkki Venäläinen till Norran.

Jonatan Berggren valdes tidigt i andra rundan, som nummer 33 totalt, i sommarens NHL-draft av Detroit Red Wings.

Den spelskicklige talangen imponerade i U18-VM i våras och var aktuell för en plats i Tomas Monténs trupp till JVM i Vancouver kring årsskiftet.

Men Berggren har inte spelat sedan CHL-matchen mot Storhamar i början av november på grund av en ryggskada. Efter att ha genomgått en röntgen med magnetkamera under fredagen kommer nu beskedet att 18-åringen blir borta en längre tid.

Blir borta tre månader

– Efter att vi har bedömt, utvärderat och utrett så kan vi konstatera att det är en överkroppsskada som kommer hålla Jonte borta i tre månader, säger Erkki Venäläinen, läkare i Skellefteå AIK till Norran och fortsätter:

– Det är givetvis jättetråkigt, men Jonte behöver inte genomgå någon operation. Och under tiden han är skadad så kommer han kunna träna på annat sätt. Så han behöver inte sitta stilla, fortsätter Erkki.

Berggren har gjort tre poäng på 16 matcher i SHL den här säsongen. Han är född 2000 och har således chansen att delta i turneringen nästa år.

På onsdag presenteras Juniorkronornas bruttotrupp till JVM.

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM