”Green Bay Packers säsong är över”

avMagnus Herbertsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AFP GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Aaron Rodgers tacklas till marken och bryter nyckelbenet.

Här är skadesmällen som hördes över hela USA.

Aaron Rodgers bröt nyckelbenet och kan missa resten av säsongen.

– Packers säsong är över, skriver ex-spelaren Jermichael Finley.

Rodgers blev sent tacklad av Anthony Barr under matchen mot Minnesota Vikings och ilsknade till ordentligt. På tv-bilderna efteråt såg man hur Rodgers riktade sig mot Barr och skickade en sveda av svärord mot honom. Senare kom beskedet att Rodgers brutit nyckelbenet och är borta 6–7 veckor – men att det kan bli hela säsongen.

Quarterbackens betydelse för laget är omisskännlig. Reserven Brett Hundley fick ta över, men imponerade inte alls.

Efteråt var det deppigt i Green Bay.

– Ett av de mest deprimerande omklädningsrum jag varit i, skriver jornalisten Scott Grodsky på twitter.

Green Bay Packers är ständigt en av favoriterna att ta hem Superbowl. Men efter gårdagens skada kan man nog inte räkna med att nå så långt.

– Packers säsong är över, skriver Jermichael Finley som spelat många år i Packers.

”Stjärnorna börjar ta slut i NFL” skriver New York Times efter skador på Odell Beckham Junior, JJ Watt och nu Aaron Rodgers.

Brady blev bränd

En annan stjärnquarterback som hade det tungt var Tom Brady. I alla fall till en början.

Först blev han bränd på parkeringsplatsen utanför i en scen som inte var vacker. Ett gäng Jets-fans tuttade på en docka av Brady samtidigt som de skriker ”Bränn, Brady, bränn”.

Sedan hade han mycket svårt att komma i gång under matchen. Jets gick fram till 14–0, innan Brady och New England Patriots kom igång och efter bland annat två touchdowns av Rob Gronkowski kunde Patriots vinna till slut. Patriots har börjat säsongen skakigt, med förluster mot Kansas och Carolina, men är ändå favorit till att ta titeln igen.

Succé direkt för Peterson

Adrian Peterson gjorde sin första match för Arizona Cardinals och det blev succé direkt. Efter misslyckande i New Orleans Saints där han aldrig riktigt fick en vettig roll, plockade Cardinals in honom som ersättare för skadade David Johnson. Han svarade med att göra två touchdowns och en riktig supermatch mot Tampa Bay.

– Det här var chansen som jag väntat på, sa veteranen efter matchen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM