Eriksson får stöd av världsmästaren

Didier Deschamps efter Magdalena Erikssons kritik: Det här säger allt

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Magdalena Eriksson undrar varför herrarnas Premier League-säsong ska återupptas när damernas redan avslutats.

Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps tror sig veta varför och är starkt kritisk till skälet bakom.

– Det säger allt, säger Deschamps.

Didier Deschamps är regerande världsmästare som förbundskapten för det franska herrlandslaget i fotboll och törstar självklart efter att den internationella fotbollen ska återupptas. Men 51-åringen är samtidigt frågande till den väg Tyskland valt där matcherna genomförs utan publik och med starka restriktioner.

”Jag förstår det inte”

– Jag vill varken döma, fördöma eller lägga skuld på någon. Smittsituationen är inte lika överallt. Men jag ser spelare som spelar fotboll med de element som tillhör: som kroppskontakt och tacklingar. Och sedan ser jag avbytare på läktaren med masker och två meter mellan varandra, säger Deschamps till Le Parisien och fortsätter:

– Helt ärligt så förstår jag inte. De är i samma miljö och kommer med stor sannolikhet komma in i spel någon gång. Är smittrisken större på läktarna? Det är inkonsekvent och jag tycker inte om det.

”Titta bara på England”

Den franske förbundskaptenen menar att hela anledningen till att den tyska herrligan redan återupptagits, och den engelska samt spanska motsvarigheten planerar för det samma, är ekonomiska.

– Titta bara på besluten i Spanien och England. De här två stora fotbollsnationerna planerar för att återuppta La Liga och Premier League, men de har samtidigt tagit beslutet att inte fortsätta med damernas ligor som drar in betydligt mycket mindre intäkter. Det säger allt.

Kritiken går hand i hand med den som Chelseas lagkapten Magdalena Eriksson uttryckte häromdagen.

– Jag hoppas att man utvärderar det här i efterhand, ser om man kan skjuta fram positionerna för damfotbollen i England så att det blir svårare att fatta sådana här beslut framöver.

Foto: Alex Livesey / Getty Images Europe
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.