”Tanken är att visa hur bra han är för tillfället”

Minnestads el Paso startar på V75 • Därför valde tränarparet högsta klassen: ”Har knallform”

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Lars Jakobsson, Maria Holmén / TR BIlD
Paret Rebecca Dahlén och Dennis Palmqvist med Minnestads El Paso

Minnestads El Paso har höjt sig rejält efter sitt Frankrike-äventyr.

På lördag startar hästen i Gulddivisionen på V75 – trots att han är kvar i Silverdivisionen.

– Vi vill visa hur bra han är i guld, säger tränaren Dennis Palmqvist till Trav365.

På lördag riktas blickarna mot Örebrotravet.

Travets elitserie V75 ska avgöras och omgången innehåller en stor jackpott med minst 75 miljoner till en ensam vinnare.

En av hästarna det snackas mycket om är Minnestads el Paso som tränas av paret Dennis Palmqvist och Rebecca Dahlén.

Fräcka valet – Gulddivisionen

Trots möjligheten att fortfarande starta i Silverdivisionen valde de ändå att anmäla honom till Gulddivisionen (V75-3).

– Vi tycker att han är så bra just nu så då ansåg vi att det kan vara läge att starta honom i guld. Visst hade vi kunnat satsat på silver men med tanke på knallformen så gjorde vi ändå det här valet, säger Palmqvist och utvecklar sitt resonemang:

– Det finns flera faktorer förstås. Vi tror han är riktigt bra nu och vill visa det i den högsta divisionen, annars kommer snacket om att han inte mött guldhästar. Gulddivisionen går dessutom över sprinterdistans vilket vi föredrar just nu.

”Skalman”, som han kallas, har gjort två lopp i Sverige efter en sejour i Frankrike där kusken Dahlén dessutom lyckades vinna ett race.

”Han är mycket bättre nu”

Hästen och Rebecca Dahlén vann direkt i återkomsten på Gävletravet på en strålande tid och senast på Umåker slutade han fyra – med gott om krafter kvar på upploppet.

– Han har verkligen höjt sig en nivå. En av nycklarna är att han verkligen tog till sig loppen i Frankrike på rätt sätt. Han har fått en hårdhet och är mycket bättre nu. De senaste loppen har vi varit nöjda med och jag tror absolut han är mogen för att starta i Gulddivisionen. Senast var tussarna kvar och han hade låg puls.

”Visst vill vi vara med”

Vad tror du om hästens chanser i Gulddivisionen på lördag?

– Eftersom vi anmäler till guld så tror vi naturligtvis en hel del på hästen. Vi har ett fint fjärdespår och han har som sagt knallform. Vi tror inte han är chanslös även om vi möter bra hästar.

– Jag är övertygad om att detta är en guldhäst som kommer hävda sig väl i dessa lopp framöver, men om han nu redan är mogen att ta steget in i den yppersta eliten får vi se. Vi återgår till barfota runt om som på Gävle när han vann på en 1.10,9. Vår tanke är att han ska få visa hur bra han är.

Söndagen den 31 maj körs Elitloppet på Solvalla. Så här säger Palmqvist om en eventuell inbjudan.

– Det är väl inget vi tänker på jättemycket just nu. Vi vill att hästen först ska få gå loppet på lördag. Men jag kan säga att visst vill vi vara med om vi skulle få frågan. Vi tror på hästen och det har verkligen hänt något sedan Frankrike. Självklart är loppet på lördag ett utmärkt tillfälle att komma närmare Elitloppet, men det finns även flera chanser senare, säger Dennis.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN