Allsvenskan i fotboll

Sana efter återkomsten: ”Det var bara kärlek”

avMichael Wagner

GÖTEBORG. Tobias Sana, 30, har varit hatad och omstridd men efter 80 minuters spel i återkomsten strålade han av lättnad och glädje.

– Den kärlek jag fick i dag – det var underbart att vara tillbaka, säger han.

När Rasmus Wikström skadade sig efter bara ett par minuter mot Falkenberg på Gamla Ullevi fick Tobias Sana göra comeback tidigare än han hade kunnat ana trots bara ett träningspass i benen.

– Det var underbart att vara tillbaka i min borg, i Göteborg, i min stad där jag har vuxit upp.

Sju år sedan senaste IFK-matchen

Det var sju år sedan han senast spelade för IFK Götborg. Efter det har mycket hänt när, framför allt, när Sana spelade för Malmö FF.

En hel del Blåvittfans har varit skeptiska, men bara några enstaka burop dränktes av betydligt starkare applåder när han sprang in på planen redan efter tio minuter.

– Det var bara glädje. För alla som varit skeptiska, för mig har det bara varit kärlek.

– Men det är som jag sagt hela tiden: Det är mina fötter som ska tala, det är inte i media jag ska prata. 

– Jag uppskattar oerhört mycket att jag fått den här chansen att komma tillbaka. Jag kommer ge 100 procent i varje moment, säger Sana efter 1–1-matchen. Jag ryser när jag pratar om hur det kändes när inmarschen spelades. 

Han kom in och spelade i en central, defensiv mittfältsroll och var en av de bättre i hemmalaget genom att styra och sätta fart på anfallsspelet.

– Jag hade spelat var de än hade velat ha mig även om de hade velat ha mig som högerback. Under åren har jag spelat i många olika positioner men i Århus har jag spelat mest som 10:a. 

Recensera din egen insats.

– Jag vet vad jag kan som spelare. Jag har spelat runt 80 matcher de senaste två åren och det syns. 90 minuter ofta gör att man utvecklas. Senast jag spelade mycket A-lagsfotboll dessförinnan var i Blåvitt. 

”Gör mig ännu bättre”

– I Århus fick jag spela mycket och göra mycket poäng. Jag tror det blev över 30 poäng på 60 starter i danska Superligan.

– Det kändes bra, men jag hade hellre vunnit. Tre poäng är viktigare än min egen insats. Vi kunde vunnit matchen. Vi tryckte ner dem i andra halvlek och jag tycker nog vi var värda att vinna. 

Tobias Sana lovade mer från sig själv:

– Det finns andra saker i livet också. Nu kan jag vara nära min dotter som betyder mer än allt. Att må bra utanför planen kommer göra mig ännu bättre. 

Vilka hade du på läktaren?

– Det var mina bröder, det var min familj. Jag vill inte säga hur många biljetter det var för då blir det fel, haha. 

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
ARTIKELN HANDLAR OM