Första trailern för Netflix ”Gökboet”-prequel ”Ratched”

Sarah Paulson tar över den ikoniska rollen som syster Ratched

Publicerad:
”Ratched”.
Foto: Netflix.
”Ratched”.

TV

TRAILER I september är det premiär för Netflix ”Gökboet”-prequel ”Ratched”, med Sarah Paulson i rollen som den ikoniska antagonisten syster Ratched.
Nu finns en första trailer.

Louise Fletcher gjorde karaktären syster Mildred Ratched till en ikonisk filmskurk i Miloš Formans ”Gökboet” 1975, baserad på Ken Keseys bok med samma namn, och vann också en Oscar.
I ”Ratched”, skapad av Evan Romansky och producerad av bland andra Ryan Murphy, Ian Brennan och Michael Douglas, tar Sarah Paulson över rollen, i en ursprungshistoria som Netflix beskriver så här:
Året är 1947 och Mildred anländer till norra Kalifornien för att söka anställning på ett ledande psykiatriskt sjukhus, där nya och oroande experiment har påbörjats på den mänskliga hjärnan. Mildred presenterar sig själv enligt den perfekta bilden av vad en hängiven sjuksköterska ska vara, men när hon börjar infiltrera det mentala hälsovårdssystemet och de på insidan, visar sig Mildreds eleganta yttre dölja ett växande mörker som länge legat under ytan. Det blir sakta men säkert tydligt – man föds inte till ett monster, man formas till det.

Utöver Paulson består rollistan av bland andra Cynthia Nixon, Judy Davis, Sharon Stone, Finn Wittrock, Corey Stoll, Sophie Okonedo och Vincent D’Onofrio, och här är den första trailern:

”Ratched” har premiär på Netflix den 18 september.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE