Football Radical: Livet är som en vegansk chokladask

Av: Sportbladet.se

Publicerad:

FOTBOLL

I ett ovanligt kort avsnitt fastnar Football Radical för en märklig, modern klubb som heter Forest Green.

Livet är som en vegansk chokladask, man vet aldrig vad man kommer att få.

Efter ett års effektivt poddande kände Johanna Frändén Doch Simon Bank att de var redo för att samtala med varandra utan skyddsnät.

Det var de tydligen inte alls, för det blev mindre sagt än kanske någonsin.

Simon har sett idrottshistoria i en svensk baskethall, medan Johanna är kvar i Spanien och berättar om de två kanske sköraste existenserna i spansk fotboll: Ousmane Dembélé och Hatem Ben Arfa, ett fenomen som numera värvats av Fenomenet.

En bit högre upp i herrhierarkin har Real Madrid vunnit ett derby mot ett tröttkört Atleti, en match Johanna Frändén besökte. På damsidan börjar det bli allt svårare att ens få tilltala stjärnorna i de stora europeiska klubbarna.

Ska det verkligen vara så?

Nej, säger Johanna.

Absolut, säger Simon.

Och så funderar de båda på om det kan vara så att vi står inför det korta tidsfönster då vi faktiskt kan älska kvinnors fotboll, innan det blir för sent.

Framtiden tillhör kanske istället klubbar med en tydlig agenda, som det veganska Nailsworth-experimentet Forest Green Rovers. De äter inte kött, de lämnar inga koldioxidspår, de spelar inte på olivkärnor än, men det kan vara en tidsfråga. Tekniken finns ju, avslöjar podden.

Och estetiken, den hittar Simon Bank återigen i kvinnliga massrörelser som välter världen över ända. Den här gången kommer den i form av dans och musik, från gatorna och in i omklädningsrummen, från Chile och hela vägen till Sergels torg. Vägen till revolution har aldrig varit kortare än 2020.

Det har å andra sidan inte ett Football Radical-avsnitt heller. Kanske är det ett trendbrott.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.