Foto: Gunnar Bergkrantz
Fettuccine med tomatsås
Fettuccine med tomatsås
4,5 (2 röster)
Matsmarta onsdag
Pasta, tomat och ost är en oslagbar kombination. I sällskap med rostade frön blir det ännu bättre. Gör gärna en större sats av tomatsåsen när du ändå är igång. Den håller
i flera dagar i kylen och går även utmärkt att frysa, eller använda till pizzan.
Receptet är från Carola Magnusson och kokboken "Det smarta köket".
Fettuccine med tomatsås
Ingredienser
- 1 gul lök, stor
- 2 vitlöksklyftor
- rapsolja
- 400 g konserverade tomater
- 0.5 tsk rosmarin
- 1 tsk socker
- havsalt
- svartpeppar
Pasta
- 400 g fettuccine
Tillbehör
- 1 dl pumpafrön
- 1 dl parmesan, i bit
Gör så här
Av: Aftonbladet
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM MAT & DRYCK
Så tar du vara på resterna – goda recept
”Kolla i kylen – minst en sak visar vägen till dagens middag”
Matbloggaren: Låt köttet bli en krydda
Fixa maten med en tunn plånbok
De drog dit pepparn växer för bättre smak
Makaroner med krämig zucchini
30 min
Få råd att äta klimatsmart – dietisten tipsar
Här är grönsakerna du inte ska förvara i kylskåpet
Experten slår hål på myter om gammal mat
Pastawok på rester
25 min
Så mycket pengar sparar du på att inte slänga mat
Ingen sommar utan grill – men med gott samvete
Rödbetsbiffar med chèvrekräm
1 h
Ekokocken om matsvinn: ”Sluta kasta mat”
Laga en härlig belugabolognese
45 min
Socca - kikärtspannkaka
25 min
Fyllda auberginer med kryddiga linser
55 min
Grillad kyckling med mojo rojo, mandel och stekt sallad
1 h 30 min
Vegokocken: Hitta en balans och se helheten
Helgrillad havsabborre med gröna grönsaker
30 min
Niklas Ekstedt: Ät efter säsong och laga mat med förnuft
Helbakad pumpa med svartkål och kålrabbi
50 min
Fotbollspelare på elitnivå blev vegan: ”Allt är bättre”
Shakshuka med vegansk äggröra
Så tar du vara på resterna – goda recept
”Kolla i kylen – minst en sak visar vägen till dagens middag”
Matbloggaren: Låt köttet bli en krydda
Fixa maten med en tunn plånbok
De drog dit pepparn växer för bättre smak
Makaroner med krämig zucchini
30 min
Få råd att äta klimatsmart – dietisten tipsar
Här är grönsakerna du inte ska förvara i kylskåpet
Experten slår hål på myter om gammal mat
Pastawok på rester
25 min
Så mycket pengar sparar du på att inte slänga mat
Ingen sommar utan grill – men med gott samvete
Rödbetsbiffar med chèvrekräm
1 h
Ekokocken om matsvinn: ”Sluta kasta mat”
Laga en härlig belugabolognese
45 min
Socca - kikärtspannkaka
25 min
Fyllda auberginer med kryddiga linser
55 min
Grillad kyckling med mojo rojo, mandel och stekt sallad
1 h 30 min
Vegokocken: Hitta en balans och se helheten
Helgrillad havsabborre med gröna grönsaker
30 min
Niklas Ekstedt: Ät efter säsong och laga mat med förnuft
Helbakad pumpa med svartkål och kålrabbi
50 min