Medelhavsmat

Foto: CHRISTINA UHLIN
Skaldjurssallad på italienskt vis.

Skaldjurssallad

4 (1 röst)

Skaldjurssallad – på italienskt vis kryddas skaldjurssalladen med vitlök, chili, citron och oregano. Perfekta receptet för en härlig, romantisk middag. Recept från boken ”Lättlagade bufféer för hela året”, av Maud Onnermark (Bokförlaget Semic).

Skaldjurssallad

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 påsar fryst skaldjursmix, à 350 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 fänkål, liten
  • 500 g tomater
  • 2 röda chilifrukter
  • 2 msk olivolja
  • Dressing

  • 2 citroner, finrivet skal
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 0.5 dl oregano, finhackad

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM
LÄS OCKSÅ