Johan Forsberg lägger av: ”Många känslor”

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Johan Forsberg med SM-bucklan 2013.
Foto: BILDBYRÅN
Johan Forsberg med SM-bucklan 2013.

Han har vunnit både SHL och CHL.

Nu lägger Johan Forsberg, 34, ned karriären som hockeyspelare.

Det är med många känslor man står här med hjärtat i ena handen och en gammal suspensoar i den andra”, skriver han på sociala medier.

Den sista, korthuggna säsongen spelade han allsvenska Modo och avslutade därmed en karriär över 16 elitsäsonger där han hunnit spela i Piteå, Malmö, Björklöven, Skellefteå och Luleå.

Att nå slutet är inte att avsluta och kanske kommer jag alltid att vara hockeyspelare. Förmodligen är det så. Men nu har det blivit dags att lägga skridskorna på hyllan. Det blir ingen nästa säsong” skriver han i ett tack- och farväl-inlägg på sociala medier.

Den hårt arbetande forwarden nådde sina största framgångar som spelare i Skellefteå. Där var Johan Forsberg med och spelade tre SM-finaler där han vann den sista, 2013. 2015 var han också med och vann CHL med Luleå.

Foto: BILDBYRÅN
Forsberg gjorde totalt 560 matcher i SHL och SM-slutspelet.

”Aldrig få någon tröja hissad”

Totalt blev det 470 SHL-matcher och ytterligare 90 slutspelsmatcher med 150 poäng på kontot. Främsta poängbedriften var när Forsberg vann hela slutspelets skytteliga på sju mål 2010.

Idrotten har gett mig några av mitt livs bästa och sämsta stunder. Jag kommer aldrig få någon tröja upphissad i taket men jag har fått något som för mig är värt mycket mer, vänner för livet. Jag vill passa på att tacka varenda en som har hjälpt mig och varit med på den här resan. Alla som har funnits kring lag jag har spelat i och lag jag har spelat mot. Alla arbetskamrater som jag har skrattat och gråtit med, som har delat min glädje och min sorg. Tanter i kassakön på Ica som ger tips inför slutspelet, journalister som har blivit vänner och vänner som har blivit motspelare.”

Publicerad:

LÄS VIDARE