Drömdebut för Linus Lundqvist i USA

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Dubbla segrar för Linus Lundqvist
Dubbla segrar för Linus Lundqvist

Linus Lundqvist bad Donald Trump om hjälp, satt i karantän i Mexiko och gjorde allt för att ta sig till premiären i Ohio.

Han lyckades.

Han tackade genom att vara överlägsen på banan.

21-åringen från Tyresö körde hem två pole positions i premiären av Formula Regional Americas, han följde upp med att köra det snabbaste varvet i båda racen - och med att leda varje varv i helgens två lopp.

Linus Lundqvist var överlägsen alla konkurrenter och tog två segrar direkt i premiären.

– Det har varit en helt fantastisk helg, en riktig drömstart på säsongen, säger Linus Lundqvist.

– Det är svårt att ta in det. Jag har varit här i USA i mindre än två veckor och att få med sig ett sådant här resultat direkt i premiären är otroligt.

Succé för Linus Lundqvist

Lundqvist har de senaste åren framgångsrik i europeisk racing, men inför säsongen var hans budget inte tillräckligt omfattande för att fortsätta i de supportmästerskap som kör tillsammans med Formel 1. Därför valde han en annan väg. Han flyttade till USA och Formula Regional Americas, det amerikanska mästerskapet för Formel 3. En seger i det mästerskapet ger en direktplats till mästerskapet Indy Lights 2021, och det är mästerskapet precis under IndyCar Series och ger förarna goda möjligheter för förarna att ta sig till toppen av amerikansk racing.

– I och med att mästartiteln ger en styrning i IndyLights är detta en drömchans som faktiskt kan leda till något väldigt konkret och bra. Jag stänger inga dörrar för något mästerskap framöver, utan kan tänka mig att tävla i USA, Japan och Europa. Detta är en långsiktig satsning för att nå världstoppen inom formelbil, sa Lundqvist till Sportbladet när han presenterade årets satsning.

Foto: Foto: Global Racing Group. 
Premiär och seeger direkt i Formula Regional Americas

Ledning i mästerskapet

Årets amerikanska mästerskap är en tuff utmaning, eftersom Indy Lights har ställt in sin säsong har ett par förare som skulle ha kört den högre serien tagit ett steg tillbaka och konkurrerar nu med Lundqvist. Det var dock ingenting som kunde hota svensken. Efter premiären i Mid-Ohio Sports Car Course leder han nu mästerskapet med 14 poäng.

– Naturligtvis har jag fått ta i för att vinna, men det har ändå varit väldigt mycket under kontroll och innanför marginalerna hela tiden, berättar Linus Lundqvist.

– Det kunde helt enkelt inte ha gått bättre, och det är ytterst sällan man kan säga så i motorsport. Samtidigt är jag säker på att våra rivaler inte kommer ligga på latsidan framöver, så det gäller att vi fortsätter utvecklas.

Mästerskapet ska, enligt planen, köra nästa deltävling i Virgina i mitten av juli, men redan nästa helg är det dags för racing igen. Då tävlar IndyCar i Indianapolis och Formel 1 kör sin premiär i Österrike.

Foto: Foto: Global Racing Group. 
Linus Lundqvist vann premiären av Formula Regional Americas
Foto: Foto: Global Racing Group. 
Foto: Foto: Global Racing Group. 
Publicerad:

LÄS VIDARE