Fridolina Rolfö tvingas avstå fotbollspass: ”Har en bra plan”

avPetra Thorén

BÅSTAD. Fridolina Rolfö har haft en skadebild som varit problematisk och laddar inför VM med ett specialupplägg.

Redan andra dagen av lägret i Båstad tvingades hon ändra sina planer på grund av en trötthet i musklerna.

– Vi får känna lite från dag till dag och se hur kroppen reagerar, säger hon.

Ytterforwarden Fridolina Rolfö kunde inte delta på landslagets träning lördag eftermiddag.

En generell trötthet i musklerna tvingade henne att avstå fotbollspasset. Hon kände av tröttheten en aning redan under fredagens pass.

– Jag kommer att jobba på gym och i bassäng och det känns som ett bra alternativ för mig nu. Det har varit en lång säsong så det är bara att köra min individuella träning, säger hon.

Den skadebenägna spelaren har missat flera matcher under VM-kvalet och dragits med en diffus lårproblematik. En gedigen rehabliteringsfas gjorde dock att hon kunde avsluta säsongen starkt.

– Det är viktigt. Jag har insett att man har olika kroppar och får jobba på olika sätt. Vi har tid inför VM och hoppas hitta en lösning som gör att jag kommer i bästa form, säger hon.

Har detta att göra med din skadeproblematik tidigare i år?

– Nä, men det handlar väl om att jag är sliten efter en lång säsong. Jag har mått bra under en lång tid så nu handlar det mest om att vi ska fortsätta att vara smarta så det ska kännas lika bra som tidigare, säger hon.

Är det något som har hänt?

– Nej, ingenting. Det är egentligen bara en trötthet som jag har känt, säger Fridolina Rolfö.

Hon känner ingen oro inför VM utan förlitar sig på att hon med hjälp av medicinska teamet hittar rätt. Fridolina Rolfö har efter en framgångsrik säsong i Bayern München möjlighet att bli en nyckelspelare i det svenska laget.

– Jag känner mig lugn. Vi får den här tiden och får jobba med våra kroppar. Det finns tid kvar. Vi tar det från dag till dag.

Mittbacken Nilla Fischer var förkyld och missade fredagens pass, men var med under lördagen.

Landslagets pass i Båstad var det andra. I veckan som kommer väntar två möten med Sydkorea, det ena bakom stängda dörrar och det andra på Gamla Ullevi i Göteborg.

1 av 2 | Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN