Nytt tungt poängtapp för Rosengård

Av: Anna Rydén, Emelie Fredriksson, Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Rosengård åkte på ytterligare ett tungt poängtapp i guldstriden.

Efteråt var besvikelsen stor.

– Jag tycker vi äger så gott som hela matchen. Det är vissa beslut som är lite fegt av domaren att inte ta i en sådan här match, säger Caroline Seger.

Rosengård har haft det tungt sedan landslagsuppehållet. Laget tappade poäng senast mot Umeå och i toppmötet med Linköping saknades Anna Anvegård och Jelena Cankovic från start på grund av skadekänningar. 

Rosengård hade dock spelet och trycket i den första halvleken mot Linköping, men precis innan paus kom kallduschen. Ledningsmålet kom efter en hörna som Nathalie Björn nickade i eget mål. Nilla Fischer fick målet, men tv-bilderna visade att det var Rosengårdbacken som stod för ett självmål.

– Jag tar gärna målet, men jag rör inte bollen överhuvudtaget. Men jag är väl där och stör, säger Fischer.

Anvegård målskytt

I började av den andra halvleken kom nästa smäll efter att Alva Selerud satt 2–0.

Det fick Rosengård att byta in Anvegård i den 56:e minuten. Fyra minuter senare kom reduceringen efter att Fiona Brown lyft bollen i tomt mål från långt håll. Cajsa Andersson rusade ut och bröt Mimmi Larssons friläge, men misslyckades sedan med att rensa undan bollen vilket gav Brown läget.

Göteborg går upp i serieledning.
Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN
Göteborg går upp i serieledning.

”Tycker det är dåligt”

I den 82:a minuten kvitterade skytteligaledaren Anvegård. Rosengård ville ha en straff i sista minuten, men domaren friade till bortalagets ilska.

– I min värld är det saker som händer i vårt offensiva straffområde i slutet som jag tror att fler än FC Rosengård hade blåst straff för, dör det rivs i FC Rosengård spelare på ett sätt som inte är förenligt med regelboken, säger FC Rosengårds tränare Jonas Eidevall.

– Vi är två bra lag och jag tycker att vi äger så gott som hela matchen. Det blir uppförsbacke när de får med sig ett mål. Jag tycker att vi visar mycket hjärta i dag, men det är vissa beslut som är lite fegt av domaren att inte ta i en sådan här match, säger Caroline Seger.

Samtidigt tog Kopparbergs/Göteborg tre poäng mot Umeå vilket innebär att de tar över serieledningen med en poäng.

– Vi har många tunga matcher framöver oss så det är bara att fortsätta. Det är otroligt tajt så alla poäng spelar roll, säger Seger.

– Jag tror bara vi får tändvätska när vi känner att vi får marginalerna emot oss. En drake lyfter i motvind, säger Eidevall.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.