Publicerad:

Fjärde dagen av thailändska protester

Av: TT

Publicerad:
Regimkritiska protester genomfördes åter på söndagen i Thailands huvudstad Bangkok.
Foto: Sakchai Lalit/AP/TT
Regimkritiska protester genomfördes åter på söndagen i Thailands huvudstad Bangkok.

Tusentals demonstranter genomförde en omfattande protest i Thailands huvudstad Bangkok på söndagen. De regimkritiska demonstranterna trotsade förbud mot sammankomster. De samlades vid en viktig vägkorsning och visade bland annat upp plakat med porträtt på gripna aktivister.

I fyra dagar i rad har protester genomförts, främst med unga demonstranter. Den regimkritiska rörelsen har dock drabbats av kraftiga motåtgärder från regimen, som bland annat förbjudit större sammankomster.

Många demonstranter har gripits sedan en monarkisk fordonskolonn med drottning Suthida omringades på onsdagen. Men kritiken riktas främst mot premiärminister Prayut Chan-O-Chan, den tidigare militärledaren som tog makten i Thailand i en kupp 2014. Demonstranterna vill se hans avgång.

Demonstranterna försöker lura myndigheter och polis genom taktiska manövrer, där platser för demonstrationerna meddelas kort tid innan de genomförs. Myndigheter svarar med att stoppa färdmedel som tunnelbanan för att förhindra sammankomster.

Publicerad:
Publicerad: