Joanna ”Ica-Cindy” Eriksson gravid: Min nya ”arbetsgivare”

Lämnar rollen i reklamsåpan

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Nyligen kom beskedet att Joanna Eriksson slutar som Ica-Cindy.

Nu förbereder hon sig för en annan roll – nämligen den som mamma.

– Man slänger sig ut i något som är både lite läskigt och väldigt roligt, säger Joanna Eriksson till Aftonbladet.

Bilden som Joanna Eriksson lade ut på Instagram.
Foto: Jenny Tuvesson
Bilden som Joanna Eriksson lade ut på Instagram.

Skådespelaren Joanna Eriksson, 31, känner vi igen som Ica-Cindy i den väldigt kända reklamfilmssåpan. Hon var även tidigare med i humorprogrammet ”Partaj” där hon bland annat gestaltade prinsessan Madeleine.

Nu är det snart dags att att axla en ny roll och det är den som mamma. Under måndagen lade hon ut en bild på Instagram där hon stoltserar med sin växande mage. Under bilden skriver hon:

”Allt har sin tid & nu är mitt sikte inställt mot nya projekt! Första anhalt och min nya ”arbetsgivare” kan ni skymta på den här bilden”.

Ingen ”gravidglow”

När Aftonbladet når Joanna Eriksson är hon sprudlande glad.

– Det känns väldigt bra. Det är första barnet så det är otroligt spännande och man slänger sig ut i något som är både lite läskigt och väldigt roligt.

Däremot tvekar hon på frågan om det var planerat.

– Nja, lite sådär halvt, inte helt. Men det är välkommet kan man säga.

Hur har du mått under graviditeten?

– Jag mår faktiskt väldigt bra. Jag har haft det väldigt bra jämförelsevis med hur en graviditet kan vara. Däremot kan jag nog inte gå i god för att jag har fått så kallad gravidglow...

Foto: Andreas Bardell
Joanna Eriksson.

”Rätt tid” att sluta

Joanna Eriksson är sambo med pojkvännen Philip Bårman i Stockholm och paret har varit tillsammans i tre och ett halvt år.

– Han är inte i samma bransch som jag, men jag vill inte säga så mycket mer. Jag försöker hålla honom lite i kulisserna.

Något som också stod klart i veckan är att Joanna Eriksson slutar som Ica-Cindy.

– Ja, exakt. Det kändes som att det var rätt tid. Jag har gjort det i sju år, sedan 2014, och det är sjukt hur fort tiden har gått. Men det kändes som bra timing, dels med tanke på den paus det blir i och med föräldraskapet och sedan att bara få testa att vara mer flexibel för andra uppdrag.

Foto: Ica
Joanna Eriksson som ”Ica-Cindy”.

”Missar en del roller”

Joanna Eriksson medger att rollen i Ica-reklamen har satt krokben för många andra uppdrag och roller.

– Det blir så att man missar en del roller när man blir så förknippad med sin reklamkaraktär. Men det är något vi alla har varit medvetna om. Man har fått höra att ”du skulle passat svinbra till den här rollen, men...”. Då känner man ”fan också”.

Joanna Eriksson berättar att det finns konkreta planer efter att ha varit föräldraledig.

– Jag kan inte gå in på detaljnivå än, men det finns saker i pipelinen. Jag ska bara få ihop det här med mammalivet först.

Publicerad:

LÄS VIDARE