Malmö värvar back

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

avErik Karlsson

HOCKEY

Anton Mylläri var med i det Västerås som åkte ur Hockeyallsvenskan.

Men i stället för en serie ner blir det ett steg upp för backen.

26-åringen är klar för Malmö.

Västerås hade en blytung säsong i allsvenskan. Klassikerklubben åkte ner i division ett efter att ha misslyckats kapitalt i kvalserien.

Men för backen Anton Mylläri har den tunga säsongen nu fått en positiv vändning. 26-åringen kommer nämligen kunna kalla sig SHL-spelare för första gången i karriären efter att Malmö värvat honom.

– Anton är en spelare som vi har följt i vinter och även haft ögonen på tidigare. Han var en jättetalang i unga år. Vi ser en stor uppsida i honom och tror att han kan utvecklas till en bra SHL-spelare här hos oss. Martin Filander har haft honom tidigare och känner väl till honom både som person och som spelare. Vi tror att han kommer att passa väldigt väl in i vårt sätt att spela, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård, i ett pressmeddelande.

”Krävas stenhårt jobb”

Efter att ha fostrats i Västerås blev det spel med först Oskarshamn och sedan division ett-klubben Helsingborg innan Mylläri återvände till Västerås för två säsonger. Totalt blev det 28 poäng på 84 matcher under sejouren. Men nu väntar alltså ett nytt steg.

– Det känns väldigt bra att vara här och vara en del av Malmö Redhawks under den kommande säsongen. Jag vet att det kommer att krävas ett stenhårt jobb men jag ska ta tillvara på den här chansen, att få spela SHL-hockey, säger Anton Mylläri.

ARTIKELN HANDLAR OM