Hon gjorde nioåriga Sigges dag – hyllas på Facebook

avJonna Claesson

Foto: Privat
Sigge, 9, fick sin livs födelsedag på Gröna Lund.

När Sigge, 9 år, inte vann någonting på lotterierna på Gröna Lund blev han riktigt besviken. Kvinnan bakom ståndet ändrade det på nolltid när hon frågade om han ville snurra på chokladhjulet.

Filippa Bratt är ensamstående fyrbarnsmamma och tänkte att hon skulle sätta lite guldkant på barnens sommarlov genom att åka till Gröna Lund.

– Alla tyckte att det var jätteroligt, vi kommer inte iväg så ofta, säger hon.

Men när dagen började gå mot sitt slut och alla syskon hade vunnit på lotterierna förutom Sigge, så tappade han humöret.

– Han har ADHD och trotssyndrom så han blev verkligen jättearg. Dessutom tycker han om att rymma, vilket han också gjorde.

”Jag var lite spänd”

Men då Sigge inte är speciellt långsint kom han tillbaka efter en kort stund och allt var som vanligt. Familjen bestämde sig för att testa ett sista lotteri innan de gick hem och det gjorde de rätt i.

– Jag var lite spänd på hur det skulle bli, jag hoppade verkligen att han också skulle få vinna.

Tjejen bakom ståndet fick kontakt med Sigge på en gång och frågade om han inte vill hoppa in och hjälpa henne att jobba en stund.

– Det var så häftigt att se. Hon förstod direkt hur hon skulle prata med honom.

Sigge fick hoppa in bakom kassan, ha på sig en komradio, snurra på hjulet och ta betalt.

– Tjejen var så himla lugn och hade tålamod med att det gick sakta. Sigge var verkligen överlycklig. Hon vände på hela hans dag. Han behövde inte vinna någonting, han hade ju fått jobba i lotteriet.

”Mer populär än Jockiboi”

Filippa hann aldrig tacka tjejen tillräckligt. Men här om dagen delade hon med sig av händelsen i ett inlägg på Gröna Lunds Facebooksida.

”Du underbara människa som jobbade och tog dig den stunden åt en liten kille och vände hans jobbiga dag till en lycka, jag glömde tacka dig och jag vet inte vad du heter… Gröna Lund är lycklig som har dig! Du är guld värd”, avslutade hon inlägget.

Inlägget nåddes snart av den berörda tjejen och fick hundratals gillamarkeringar. Vilket imponerade ännu mer på Sigge.

– Han sa att han var mer populär än Jockiboi och Jonna nu, säger hon och skrattar.

Fotnot: Tjejen som arbetar på Gröna Lund har valt att inte medverka i artikeln, men gett Aftonbladet sin tillåtelse att publicera bilden.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM