”Har genomgått en intensivbehandling”

avAndreas Käck

SPORTBLADET

I slutet av maj månad greps Tiger Woods för att ha kört bil påverkad.

Nu har han genomgått en intensivbehandling för att komma tillrätta med sina problem.

”Tack för allt stöd”, säger golfstjärnan i ett uttalande.

Natten till måndagen den 29 maj hittades Tiger Woods sovandes i sin bil mitt på en landsväg nära hans hemstad Jupiter, Florida, USA. Den 41-årige golfstjärnan – som var världsetta i totalt 683 (!) veckor – greps av polis och hade sedan stora problem att utföra de nykterhetstester som begärdes.

En blåskontroll visade att han inte var påverkad av alkohol, utan att hans tillstånd berodde på en blandning av receptbelagda mediciner (Soloxer, Vicodin, Torix och Viox).

”Jag förstår allvaret av vad jag gjorde och jag tar fullt ansvar för mina handlingar”, sa Woods i ett uttalande.

Foto: TT

Sökte hjälp

Woods – som är borta från golfen på grund av svåra ryggproblem – har sedan dess meddelat att han sökt ”professionell hjälp” för att ”hantera sina mediciner, ryggsmärtor och sömnproblem”.

Uppgifter i amerikanska medier gjorde gällande att han skrivit in sig själv på ett rehabiliteringscenter i Florida för att genomgå en 28 dagar lång behandling.

”Tack för allt stöd”

Nu bekräftar Woods att han fått hjälp, men inte att det skedde i hemstaten Florida.

”Jag har nyligen genomgått en intensivbehandling på en privat klinik på annan ort. Jag kommer fortsätta kämpa med detta med hjälp av mina läkare, min familj och mina vänner. Jag är så tacksam för allt stöd jag har fått”, skriver han i ett uttalande på sitt officiella twitterkonto.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf