107-åriga kvinnan var sen till parkeringen – slipper böter

avMalin Wigen

Foto: North West News
Bessie slipper böter.

Brittiska Bessie Farnworth, 107, rör sig inte så snabbt och fick en parkeringsbot då hon var några minuter för sent ut till sin bil. Nu har boten dragits tillbaka.

– Hon borde få parkera så länge hon vill, säger brorsonen Dave Holland till brittiska lokaltidningen Wigan Today.

Bessie Farnworth, 107, som är från brittiska Atherton var ute på sin veckovisa lunchdejt med brorsonen Dave Holland.

De parkerade på en handikappsparkering och såg till att hennes tillstånd låg synligt innan de gick in på restaurangen för att äta.

Två veckor senare fick hon en parkeringsbot på 70 pund, vilket motsvarar cirka 760 kronor – för att hon inte hunnit ut i tid till bilen.

– Hon är fortfarande aktiv men går långsamt. Jag tycker att det är ett under att hon i hennes ålder ens kan ta sig ut och äta lunch. Hon borde få parkera så länge hon vill, säger brorsonen Dave till Wigan Today och fortsätter:

– Jag tycker att det är vidrigt att hon fick den här boten. De ville se en bild på hennes tillstånd för rörelsehindrade. Hon är inte rörelsehindrad men hon har rätt till samma tillstånd på grund av hennes ålder.

”Vill att de hör av sig av respekt”

Enligt honom har hon varit självständig fram till 106 års ålder. Nu tar han ut henne en gång i veckan, en stund som de båda uppskattar. Dave har försökt att överklaga boten till parkeringsföretaget men ingen har återkommit till honom.

– Jag har sagt till dem att hon är en av de äldsta personerna i Storbritannien och att jag vill att de hör av sig av respekt.

Flera brittiska medier har uppmärksammat händelsen och parkeringsföretaget Parking Eye har sagt att de drar tillbaka boten som en god gest, skriver Wigan Today.

ARTIKELN HANDLAR OM