Brett Ratner drar kvinna inför rätten – efter sexanklagelserna

avMathilde Albinsson

1 av 2 | Foto: Richard Shotwell / AP
Brett Ratner.

Brett Ratner har anklagats för våldtäkt av flera kvinnor.

Nu svarar filmmakaren med en stämning mot en av dem.

I stämningsansökan hävdar han att kvinnans historia är ”ondskefull”.

”Rush hour”-regissören Brett Ratner anklagas för sexuella övergrepp av ett flertal kvinnor.

En av dem beskriver i ett inlägg på Facebook hur Brett Ratner våldtog henne för 12 år sedan. Hon publicerade inlägget den 20 oktober och kort efter svarade filmmakaren med en stämningsansökan, enligt The Guardian.

Tidningen uppger att kvinnan valt att tala ut om sin upplevelse efter att filmproducenten Harvey Weinstein anklagats av över 60 kvinnor för övergrepp som ska ha pågått under decennier. Hon hoppades att Ratner skulle ”hållas ansvarig för hur han behandlade världens ’nobodies’, eller åtminstone hur han behandlade mig”.

”Förödmjukad och skäms”

”Jag är generad, förödmjukad och skäms över och önskar att jag kunde glömma att det någonsin hände", fortsatte hon i inlägget enligt The Guardian.

"Men om jag gör det, om vi alla gör det, fortsätter det att hända. Vi måste komma framåt. Jag kan inte vara en förespråkare för kvinnor som talar om jag inte talar också ... Brett Ratner våldtog mig. Jag säger hans namn, jag säger det offentligt. Nu kan jag åtminstone se på mig själv i spegeln och inte känna som att en del av mig är en fegis eller en hycklare. Jag står upp och säger att det hände mig och det var inte bra."

Förnekar händelsen

Men enligt Ratner ägde våldtäkten aldrig rum. I hans stämningsansökan uppger han att kvinnans historia är ”falsk och ondskefull”. Han tillägger att han har ådragit skador på ett personligt och professionellt plan som ett direkt resultat av hennes inlägg.

Ratners advokat Marty Singer berättar för Variety att hans klient hävdar att han är oskyldig.

På onsdagen kom uppgiften om att Brett Ratners kommande biofilm om Hugh Hefner stoppas på grund av anklagelserna mot honom. Samtidigt dementerade Jared Leto att han någonsin varit aktuell i huvudrollen som Playboy-mogulen, trots att flera branschtidningar rapporterade just detta tidigare i år.

ARTIKELN HANDLAR OM