Nya detaljerna om Tiger Woods otäcka krasch – slipper åtal

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Golflegendaren Tiger Woods skadade sig allvarligt i en bilolycka under tisdagen.

Nya detaljer kan förklara varför stjärnan körde i så hög hastighet – och vad som kan ha orsakat olyckan.

Under kvällen står det dock klart att Woods inte riskerar åtal för vårdslöst körning.

Tisdagens bilfärd blev bara 16 kilometer lång, och tvingade Tiger Woods till en akut operation. En hel idrottsvärld har uttryckt sitt stöd och sin oro för en av golfens allra största genom tiderna.

Woods var inte märkbart påverkad av alkohol efter kraschen, enligt polis på plats.

Under onsdagskvällen hölls också en presskonferens där polisen fastslog att Woods inte riskerar åtal för vårdslös körning.

Var märkbart upprörd

Färden som ledde till olyckan har kartlagts av TMZ. Enligt nyhetskällan gav sig Woods ut med bilen strax efter klockan sju på morgonen. Han lämnade det femstjärniga hotellet Terranea Resort, där han bodde för att kunna delta i en inspelning för GolfTV.

På samma hotell spelade ett annat filmteam in programmet ”Grown-Ish”, och medlemmar av teamet upplevde Woods som ”upprörd och otålig”. Detta eftersom han skulle ge den amerikanska fotbollsspelaren Drew Brees en golflektion. Lektionen skulle börja klockan 7.30 på Rolling Hills Country Club, och enligt TMZ är det en timmes bilfärd dit från hotellet. Därmed var Woods i uppenbar tidsnöd.

Tiger Woods.
Foto: Phelan M. Ebenhack / TT NYHETSBYRÅN
Tiger Woods.

En bil lastade av varor vid hotellet, och därför kunde inte Woods ge sig av direkt. Oliver Konteh var en del av filmteamet, och väntade i en annan bil bredvid Woods. När körvägen blev fri gav sig Woods av i hög hastighet, och krockade nästan med en annan bil, enligt Konteh.

Tappade kontrollen – demolerade träskylt

Fem minuter senare fångades stjärnan på film på väg till golfresorten, och då körde Woods i en normal hastighet. Sju minuter efter det inträffade kraschen i ett område där krascher är vanligt förekommande, enligt polisen.

Woods tappade kontrollen över sin hyrda lyxbil i en sluttande del av vägen med en lätt sväng. I mitten av vägen finns en inasfalterad del som delar körbanorna. Denna körde Woods in i och färdades sedan in i en träskylt. Woods hamnade då på fel sida av körbanan.

Av skylten blev det bara flisor kvar, och Woods lyckades inte återfå kontroll över sin bil. Han körde av vägen, och voltade flera gånger med bilen. Av bilder från bilen går det att se att airbagen utlöstes, och att den fick en distinkt blodfläck.

En granne hörde kraschen, och gjorde ett nödsamtal direkt. Polisen var på plats klockan 7.18.

Det kan ha räddat Woods liv

Woods kunde inte ta sig ut ur bilen för egen maskin, utan fick forslas ut genom vindrutan med hjälp av räddningspersonal. Stjärnan kunde inte stå upp själv till följd av skadorna han ådrog sig av kraschen, utan fick läggas på en bår som fördes in i en ambulans. Enligt personal på plats var Woods vid medvetande och klarsynt efter olyckan.

Lyckligtvis bar Woods säkerhetsbälte när han körde.

Enligt vicesheriff Carlos Gonzalez var Woods tursam som överlevde kraschen – och Gonzalez menar vidare att säkerhetsbältet mycket väl kan ha räddat stjärnans liv.

Vad som händer med stjärnans golfkarriär är i nuläget oklart.

Foto: Brett Duke / TT NYHETSBYRÅN
Drew Brees, quarterback i New Orleans Saints.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN