Norska skrällvinnaren fick vända på flygplatsen

Missar världscupspremiären efter sjukdomsbesvär

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

Skrällvinsten i lördags räckte till en plats i Norges premiärtrupp till Ruka.

Men på väg till flygplatsen tvingades skidåkaren Mikael Gunnulfsen att vända om.

En förkylning sätter stopp.

I lördags blev han känd för den breda norska publiken. Mikael Gunnulfsen, 27, vann 15 km klassisk stil i säsongsöppningen i Beitostölen.

Skrällen skapade debatt och i måndags meddelade den norska landslagsledningen att man frångick sina riktlinjer om att ge landslagsåkarna plats i världscupens premiär och belönade Mikael Gunnulfsen med en biljett.

Men den fick Mikael Gunnulfsen aldrig nyttja.

På väg till flygplatsen utanför Oslo ringde han till norska skidlanslagets läkare Östein Andersen, berättar han för norska Dagbladet. Han hade ett tryck i bihålorna som inte ville släppa.

– Jag vaknade med en dålig känsla i bihålorna, men när det inte hade släppt efter några timmar hade jag inget val. Då var jag tvungen att ringa landslagsledningen och berätta allt. Jag kunde inte ta några chanser, säger han till tidningen.

Läkaren och landslagstränaren Eirik Myhr Nossum uppskattade debutantens ärlighet, försökte lösa möjligheten till ett senare flyg, men det gick inte.

Mikael Gunnulfsen
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN
Mikael Gunnulfsen

Alla svenska åkare med på planet

Norge kommer till Ruka med maxad trupp och har vidtagit en rad åtgärder för att säkra riskerna för sina aktiva, med boende i lägenheter, mat vid dörren och isolering borsett från den träning och tävling som sker på spåren i finska Ruka.

Det svenska landslaget har minskat sin grupp från 20 till 13 aktiva under premiärhelgen.

Alla åkare ska, enligt presschefen Lukas Johansson, finnas med på det flyg som landar omkring 17.00 svensk tid i Kuusamo.

Tävlingarna inleds på fredag och består av en minitour.

Publicerad:

LÄS VIDARE