Phil Collins förd akut till sjukhus – föll på väg till toaletten

1 av 3

avLinn Elmervik

NÖJE

Phil Collins, 66, har förts akut till sjukhus i ambulans.

Sångaren skadade sig efter att ha trillat på väg till toaletten, skriver Daily Mail.

Nu tvingas han ställa in flera konserter.

Phil Collins var på väg till toaletten på sitt hotellrum mitt i natten när han snubblade över en tröskel och slog huvudet i en stol. Enligt ett uttalande på artistens officiella Facebooksida skadade han sig så illa att han fördes till sjukhus i ambulans.

”Han fördes till sjukhus där han fick sy flera stygn på grund av ett kraftigt sår i huvudet nära ögat och han återhämtar sig väl. Han kommer att hållas under observation i 24 timmar”, skriver Collins representanter.

Ställer in i London

Enligt inlägget orsakades fallet av att Collins har svårt att gå efter en ryggoperation för två år sedan.

Phil Collins tvingas nu ställa in kvällens och morgondagens planerade konserter på Royal Albert Hall i London. Spelningarna kommer i stället att flyttas fram till den 26 och 26 november.

”Phil ber om ursäkt och tackar sina fans. Han har haft en fantastisk vecka tack vare sina första konserter på tio år och kan inte tacka människor nog för de varma reaktionerna”, skriver hans representanter.

Spelar igen på söndag

Stjärnan genomförde sina första planerade framträdanden efter en tio år lång paus tidigare i veckan. Då hade han en käpp som stöd och satt ner under stora delar av konserten. Turnén går under namnet ”Not dead yet”.

På söndag väntas Phil Collins vara på benen igen.

”Han kommer att fortsätta sin turné på söndag i Köln och därefter Paris innan han återvänder till London för sitt stora framträdande i Hyde Park den 30 juni”, skriver hans representanter.

På grund av en nervskada kan Collins inte längre spelar trummor och han lider av nedsatt hörsel.

ARTIKELN HANDLAR OM