Leksand värvar målvakt från rivalklubben

avMagnus Wilsson

Leksand gick segrande ur ”Slaget om Siljan” och tog Moras plats i SHL.

Nu värvar SHL-nykomlingen rivalens målvakt Janne Juvonen.

– Jag är verkligen glad att bli en del av Leksands IF, säger målvakten i ett pressmeddelande.

Leksand har under en period sökt efter en målvakt. För ett tag sedan kopplades klubben ihop med NHL-målvakten Eddie Läck.

– Processen med att rekrytera en ny målvakt har pågått sedan vi blev klara för SHL, men det var samtidigt viktigt att det fick ta sin tid för att vi ska känna att beslutet blev 100 % rätt, och det gör det verkligen, säger Leksands sportchef Thomas Johansson till hemsidan.

”Absolut toppklass i SHL”

Men valet föll på en annan. Nu meddelar Leksand i ett pressmeddelande att klubben värvar rivalklubbben Moras finske målvakt Janne Juvonen.

– Jag är jätteglad att vi lyckats knyta Janne Juvonen till Leksands IF på två år. Janne kom in i Mora under fjolårssäsongen och levererade ett målvaktsspel i absolut toppklass i SHL. När det gäller processen att rekrytera Janne har jag och Jonas Levén diskuterat igenom det noga, samt tagit hjälp av andra utifrån att scouta Janne, säger Thomas Johansson.

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Trots Moras degradering mäktade Janne Juvonen med en räddningsprocent på 92,32 på 28 matcher i grundserien. Det resulterade i en femteplats i SHL:s målvaktsliga.

– Jag är verkligen glad att bli en del av Leksands IF. Det är inte den största orten men jag tror att det blir en starkare sammanhållning på ett sådant ställe. Jag har fått en bra bild av Leksands IF. Det är en traditionsrik förening och jag har hört mycket om supportrarna runt om i Sverige, säger finländaren.

Därmed blir Juvonen och kvalhjälten Axel Brage målvaktsduo i Leksand i SHL 19/20.

ARTIKELN HANDLAR OM