Rolfö osäkert kort till hemlig landskamp

Av: TT

Publicerad:
Fridolina Rolfö har tränat på egen hand under under landslagslägret i Båstad.
Foto: Anders Andersson / TT
Fridolina Rolfö har tränat på egen hand under under landslagslägret i Båstad.

Nu vet vi var den hemliga fotbollslandskampen ska spelas.

Mer oklart är huruvida Fridolina Rolfö och Nilla Fischer är redo att spela den.

– Om det hade varit en vanlig landskamp hade det inte varit troligt, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Både Fridolina Rolfö och Nilla Fischer genomförde lättare pass än övriga när fotbollslandslaget tränade i Båstad på måndagsförmiddagen. Rolfö har under inledningen av lägret kört ett individuellt träningsupplägg på grund att hon har känt sig trött i musklerna. Fischer har precis kommit tillbaka från en förkylning.

Därför är det osäkert hur mycket speltid de får i tisdagens inofficiella landskamp mot Sydkorea, den näst sista inför fotbolls-VM.

– Om det hade varit en vanlig landskamp så hade vi bara haft sex byten och då hade det inte varit troligt (att de spelar). Men om allting stämmer här i kväll kan de kanske komma in och göra en kvart eller så, möjligheterna finns, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
I dag var det lagfotografering.

Spelas i Falkenberg

Tisdagens "hemliga" landskamp mot Sydkorea blev lite mindre hemlig när landslaget avslöjade att den ska spelas i Falkenberg. Den kommer dock att ske bakom stängda dörrar i formatet 3x30 minuter.

– Vi stänger ju träningar också ibland. Det finns saker ur ett taktiskt perspektiv, framför allt kanske fasta situationer, som man vill testa och se varianter på, och som vi vill hålla för oss själva, säger Peter Gerhardsson.

Alla målvakter spelar

De tre målvakterna – Hedvig Lindahl, Zecira Musovic och Jennifer Falk – ska stå var sin period, men i övrigt kan speltiden mellan olika spelare variera, säger Gerhardsson.

– Vi kan göra hur många byten som helst, men vi har haft utgångsläget att de ska spela antingen 60 eller 30 minuter. Vi har väldigt många olika saker att ta hänsyn till, belastning är naturligtvis nummer ett och sedan finns det taktiska bitar i vilka konstellationer vi vill se. Men någonstans mellan 60 och 30 minuter är det optimala, och att ingen spelar mer än så.

Det är den första av två landskamper mot Sydkorea. Den andra, det officiella genrepet inför VM-premiären mot Chile den 11 juni, spelas i Göteborg på fredag.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.