Fyra skadade efter trafikkaos – helikopter tillkallades

Av: Magnus Jansson Klarin

Publicerad:
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

NYHETER

Fyra personer har fått föras till sjukhus efter att två trafikolyckor inträffat på kort tid.

På väg 288 i höjd med Örby kolliderade två bilar så kraftigt att vägen fick stängas av och ambulanshelikopter tillkallas.

Inom loppet av bara en halvtimme på torsdagskvällen inträffade två trafikolyckor i Uppsala län. I den första olyckan, som inträffade på länsväg 1051 strax utanför Alsike, voltade en bil av vägen.

– Det är en kille i 15–18 års åldern som kört av vägen och in i skogen med en anhörigs bil, vilket han inte borde ha gjort, och därför har vi skrivit en anmälan om olovlig körning, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisens Region mitt.

Några personskador?
– Till en början verkade han oskadd, men efter att ambulanspersonal tittat på honom så fick han föras till sjukhus.

Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vägen fick stängas av under räddningsarbetet

30 minuter senare kom nästa larm om en trafikolycka. Den här gången på väg 288 i höjd med Örby, nordost om Uppsala, där två bilar kolliderat kraftigt. Både ambulans och helikopter tillkallades och vägen fick stängas av under det pågående räddningsarbetet.

– Det är två bilar som krockat i samband med att den ena bilen var på väg att genomföra en vänstersväng. Bilarna var totaldemolerade och tre personer fick föras till sjukhus, säger Daniel Wikdahl.

Ungefär en halvtimme efter att olyckan inträffade kunde trafiken på väg 288 släppas på igen.

Är det halkan som ligger bakom de båda olyckorna?
– Jag kan inte svara på om det är halt just på dessa platser där olyckorna inträffat. Men det är halt på vägarna, både i och utanför stan, säger Daniel Wikdahl.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN