Hedmans frustration efter olyckliga skadan

Av: Simon Svensson-Parenti, TT

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Dubbla bakslag för Tampa Bay Lightning i nattens NHL.

Förlusten mot Philadelphia (4–1) är en sak, men redan i första perioden fick en frustrerad Victor Hedman lämna isen med en befarad fotskada.

– Det går inte att beskriva hur stor förlust det här skulle vara för Tampa Bay om det här visar sig vara allvarligt. Han betyder allt för deras defensiv, säger kommentatorerna i tv-sändningen.

I en direkt avgörande drabbning mellan Tampa Bay Lightning och Philadelphia Flyers skulle det inatt avgöras vilket av lagen som skulle knipa förstaplatsen i östra konferensens seedningskval.

Det blev en ensidig historia där Philadelphia vann med 4–1 och Tampa Bay får nöja sig med att vara seedade som tvåa genom slutspelet.

Men mer oroväckande för Floridalaget var att svenske backstjärnan Victor Hedman, 29, fick lämna isen redan halvvägs in i den första perioden.

”Han betyder allt”

29-åringen skulle göra en till synes helt rutinmässig vändning och skrinna baklänges när han såg ut att få något slags felskär och samtidigt vred han till ena foten.

Väl utanför isen haltade stjärnan iväg till omklädningsrummet och i sin frustration tog han ut ilskan på ett metallräcke längs med spelargången.

Svensken kunde inte spela vidare och skulle han bli borta en längre tid är det en massiv förlust för Lightning som sedan tidigare också saknar lagkaptenen Steven Stamkos.

– Det går inte att beskriva hur stor förlust det här skulle vara för Tampa Bay om det här visar sig vara allvarligt. Han betyder allt för deras defensiv, säger kommentatorerna i tv-sändningen.

Säkrade förstaplatsen

Det var inte heller bara Philadelphia som säkrade förstaplatsen i seedningskvalet.

I den västra konferensen besegrade Vegas Golden Knights Colorado Avalanche med 4–3 efter förlängning – även det i en direkt avgörande match för seedningen.

De åtta lag som spelar seedningskvalet (fyra i vardera konferens) är alla klara för åttondelsfinal i Stanley Cup-slutspelet, men spelar nu om att få lättare motstånd i nästa matchserie.

– Ju högre rankning desto lättare fortsättning. Så är det. Det finns ingen enkel väg när slutspelet startar, men det finns definitivt några alternativ som är lite enklare än andra, sade bland annat Vegas-tränaren Peter DeBoer till nhl.com i fredags.

Vegas firar segern över Colorado i NHL-ishockeyn.
Foto: JASON FRANSON/The Canadian Press/AP/TT
Vegas firar segern över Colorado i NHL-ishockeyn.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!