Saltgurka
Foto: Thinkstock
Saltgurka

Saltgurka – så lägger du in den själv

2,6 (15 röster)

Saltgurka – Att lägg in egna grönsaker är både roligt och väldigt gott och leverpastejsmackan lever verkligen upp med hemgjord saltgurka på toppen. Här är ett enkelt och gott recept.

1 portion i receptet blir 1 kg inlagd saltgurka.

Saltgurka

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 kg västeråsgurkor
  • 25 svartvinbärsblad
  • 10 dillkronor, utan stjälk
  • 0.5 dl pepparrot, skalad och skivad eller tärnad
  • Lag

  • 1 l vatten
  • 0.5 dl salt, utan jod
  • 2 tsk socker
  • 2.5 dl ättikssprit, 12 %

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK